Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 79 (7691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transparență

Senatorul Gheorghe Mîndruță, primul parlamentar care și-a prezentat public raportul activității de la preluarea mandatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul USR-PLUS de Suceava, Gheorghe Mîndruță, și-a prezentat raportul de activitate în Parlament de la preluarea mandatului. Gheorghe Mîndruță este primul parlamentar sucevean care prezintă un astfel de raport de activitate în acest mandat. Mîndruță a spus că acest raport este bazat pe transparență, pe activitatea desfășurată în comisiile din care face parte.

„Am ales să punctez reperele principale ale activității mele din Senat, precum și activitatea pe plan județean”, a spus senatorul sucevean, membru al comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și cea pentru românii de pretutindeni din Senat. Astfel, el a amintit că în calitate de senator a votat pentru eliminarea pensiilor speciale, lege care a fost deja promulgată. De asemenea, el a spus că a adoptat proiectul care abrogă pensionarea anticipată a judecătorilor și a procurorilor, acesta fiind introdus prin O.U.G. nr. 92/2018, la inițiativa fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Gheorghe Mîndruță a mai afirmat că a votat și pentru respingerea celor două proiecte de modificare a Codului Penal și Procedură Penală, propunerile PSD și ALDE în 2018, „care fac parte din atacul asupra justiției început în 2017 de către aceștia”.

El a precizat că la finalul lunii martie, în cadrul ședinței Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, a avizat favorabil proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari.

Pe de altă parte, senatorul USR-PLUS a amintit că la începutul acestui an, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întrevedere cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Gheorghe Mîndruță a mai precizat că de la preluarea mandatului a avut mai multe vizite la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a susține construcția Autostrăzii Moldovei. Tot în ceea ce privește activitatea din județ, el a spus că a avut o întrevedere la Spitalul Rădăuți, dar și o întrevedere în Vama Siret, aici discutând despre problema iluminatului punctului de frontieră și a condițiilor precare de lucru. „Consultările și dezbaterile online și cele fizice fac parte din rutina zilei, iar propunerile în vederea legiferării sau problemele ridicate de cetățeni au de asemenea parte de toată atenția mea și analiza echipei mele”, a ținut să precizeze senatorul GheorgheMîndruță. El a amintit și de programul său săptămânal de audiențe, atât fizic la cabinetul parlamentar din Fălticeni, cât și online, pe platforma Zoom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Gheorghe Mîndruță, primul parlamentar care și-a prezentat public raportul activității de la preluarea mandatului.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul Gheorghe Mîndruță, primul parlamentar care și-a prezentat public raportul activității de la preluarea mandatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei