Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 79 (7691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Adomnicăi: Guvernul Cîțu a scos România din Europa și ne-a dus lângă niște state africane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a criticat Guvernul condus de Florin Cîțu, precum și fostul guvern liberal pentru măsurile luate în timpul pandemiei de coronavirus pentru sprijinul populației și al mediului de afaceri. Mirela Adomnicăi a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Fondul Monetar Internațional a transmis recent un comunicat în care a făcut o analiză, la nivelul lunii decembrie 2020, cu privire la modul în care statele lumii au intervenit pentru a sprijini populația și mediul economic pentru a traversa perioada de pandemie.

Adomnicăi a spus că în analiză au fost incluse 191 de țări, iar în clasamentul final România s-a clasat pe locul 124 din punctul de vedere al cheltuielilor făcute de către stat în sprijinul populației și al mediului economic. „Practic, Guvernul Cîțu ne-a scos din Europa și ne-a dus în acest clasament pe lângă niște state africane. Repet, în 2020 noi am avut o alocare de 2,3% din PIB pentru ceea ce înseamnă nu doar cheltuială, sau amânare, sau scutire la plată. 2,3% din PIB în ciuda a ceea ce declara la începutul anului premierul Cîțu că ar fi alocat 4,5% pentru acest sprijin pentru populație și mediul economic”, a arătat deputatul PSD.

Mirela Adomnicăi a mai adăugat că România a încheiat anul 2020 cu un deficit bugetar de 9,4%, ea precizând și că fostul Guvern liberal a încheiat anul trecut cu împrumuturi de aproape 100 de miliarde de euro, bani împrumutați cu dobânzi mult mai mari comparativ cu alte state. „Și în mod firesc ne punem întrebarea unde s-au dus acei bani pentru că nu îi regăsim nici în dotări de spitale, nici în suplimentarea paturilor de la terapie intensivă, nici în sprijin pentru mediul economic. Și ne uităm și la domeniul HoReCa, ce așteaptă cu disperare un sprijin, sau la fermierii români care încă nu și-au primit despăgubiri, cel puțin pentru seceta pe care au traversat-o anul trecut”, a precizat Mirela Adomnicăi. Ea a spus că este de înțeles de ce românii au început să protesteze în mai multe orașe din țară, în condițiile în care timp de un an au respectat măsurile impuse de autorități, iar acestea nu au făcut nimic pentru ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomnicăi: Guvernul Cîțu a scos România din Europa și ne-a dus lângă niște state africane.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Adomnicăi: Guvernul Cîțu a scos România din Europa și ne-a dus lângă niște state africane1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei