Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 79 (7691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învățământ primar

3.934 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în prima săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

3.934 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare s-au înregistrat în județ, în prima săptămână (29 martie - 2 aprilie) din perioada în care părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere, conform datelor furnizate de inspectorul școlar Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învățământ la care părinții solicită înscrierea copiilor, până pe 28 aprilie 2021.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 arată că la clasa pregătitoare sunt disponibile 7.244 de locuri.

Pentru mai multe informații, puteți intra pe https://www.isj.sv.edu.ro/, unde veți găsi date despre înscrierea în învățământul primar 2021, metodologia de înscriere a copiilor, calendarul de înscriere, criterii de departajare etc. Tot pe site-ul IȘJ Suceava găsiți și numărul de TelVerde 0800816230, disponibil de pe 29 martie 2021, de luni până joi, în intervalul orar 8:00-16:30, și vineri, în intervalul 8:00-14:00. Sunând la acest număr, puteți să obțineți informații utile pentru înscrierea copiilor în învățământul primar și nu numai.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, după perioada 29 martie - 28 aprilie 2021, când părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere, urmează prima etapă de înscriere în învățământul primar, care se va desfășura în perioada 10-20 mai 2021, astfel: 10-11 mai 2021: procesarea de către comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție; 11-18 mai 2021: procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere; 20 mai 2021: afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

Conform Ministerului Educației, a doua etapă de înscriere în învățământul primar este cuprinsă între 21 mai şi 10 septembrie: 21 mai 2021: comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar; 24-31 mai 2021: depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă; 4 iunie 2021: afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare.

În perioada 1-10 septembrie 2021 sunt prevăzute centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 3.934 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în prima săptămână.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.934 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în prima săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei