Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 79 (7691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Bogdan Loghin: Conducerea Rădăuțiului care a ținut în subdezvoltare acest municipiu a fost trimisă acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat că în momentul de față, conducerea acestui municipiu „care a căpușat” bugetul local timp de 30 de ani de zile a fost „trimisă acasă”. Bogdan Loghin a precizat că după o lungă perioadă de dezinformări și răutăți la adresa sa, a ținut să facă o serie de precizări cu privire la aceste atacuri. Loghin a amintit că de când a preluat mandatul de primar, pe 28 octombrie 2020, a reușit să rezolve majoritatea problemelor rămase neterminate de fostul primar, care, deși în decurs de o lună, cât a durat „transferul de putere”, a făcut plăți de circa 1,37 milioane de euro, tot nu a rezolvat situația tuturor plăților.

„Am început să muncesc la lucrul cel mai dificil, și anume la schimbarea mentalității funcționarilor în raport cu banul public, dar mai ales cu cetățeanul. Iar în acest sens am înființat ghișeul de primiri - eliberări documente al Serviciului Urbanism, care, odată cu schimbarea organigramei, va suferi și alte modificări”, a precizat pentru început Bogdan Loghin. El a arătat că după ce a preluat mandatul, în luna decembrie 2020 s-a infectat cu noul coronavirus, fapt care i-a îngreunat situația din toate punctele de vedere. „Pe această cale țin să le mulțumesc tuturor cadrelor medicale care au vegheat și veghează la capetele tuturor bolnavilor. Tot în acest timp, viceprimarul Ciprian Țarevici a condus primăria foarte bine, ținând cont de faptul că aparatul bugetar, Servicii Comunale și fostul manager al spitalului nu au colaborat înspre ajutor, ci dimpotrivă, și îi mulțumesc pentru aceasta”, a arătat primarul din Rădăuți. El a adăugat că după ce s-a întors la serviciu a început munca din plin, pentru a asigura funcționalitatea din toate punctele de vedere, administrativ, economic și tehnic, și a reușit să negocieze eșalonarea datoriei uriașe lăsate de fostul primar Nistor Tatar, de 570.000 de euro, către ACET.

 

Loghin anunță că prin noua organigramă a primăriei va fi redus numărul personalului

Bogdan Loghin a subliniat faptul că în momentul de față conducerea care „a căpușat” Rădăuțiul în toată perioada postdecembristă și care a ținut municipiul timp de 30 de ani în subdezvoltare este trimisă acasă, „lucru realizat cu greu, având în vedere conexiunile stabilite în timp acolo”. Login a mai adăugat că tot în această perioadă noul director al SC Servicii Comunale SA a identificat o serie de probleme la această firmă, care au fost prezentate în ultima ședință de Consiliu Local și pentru care se caută rezolvări.

„De asemenea, la Spitalul Municipal Rădăuți, în urma nenumăratelor probleme grave descoperite, la care voi face referire după data de 8 aprilie 2021, fostul manager a fost demis. Țin să informez însă că lucrurile funcționează foarte bine din toate punctele de vedere, ba mai mult, în curând vom veni cu vești foarte bune în ceea ce privește dezvoltarea și investițiile la acest spital. Iată că din câte observăm cu toții, lucrurile s-au calmat după plecarea domnului Traian Andronachi, chiar dacă acesta este supărat că va trebui să restituie Statului Român vreo 43.000 de euro, sumă ce reprezintă <micul spor> primit ilegal din pix de la fostul primar Nistor Tatar. Cu alte cuvinte, domnul Andronachi nu a fost mulțumit că Statul Român cheltuia cu el 4.000 de euro pe lună, și a vrut 5.000 de euro pe lună, ca un adevărat <spartan>. Este rușinos”, a declarat primarul din Rădăuți.

Bogdan Loghin a făcut referire și la bugetul local pe 2021, precizând că acesta este axat pe dezvoltarea municipiului, așa cum a promis. Loghin a spus că datoriile astronomice moștenite vor micșora însă foarte mult viteza de dezvoltare. El a spus că printre investițiile avute în vedere se numără asfaltarea străzii Bogdan Vodă și modernizarea întregii zone, pentru a transforma această stradă într-o promenadă pe timp de weekend. Bogdan Loghin a mai spus că pentru anul acesta are în vedere și asfaltarea str. Volovățului, str. Dobrogeanu Gherea, str. Tineretului, str. Sitarilor, str. Plugarilor și a altora, precum și realizarea de investiţii în zona Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi”.

„De asemenea, am lucrat pentru a debloca anumite proiecte pe fonduri UE, care odată accesate vor aduce foarte multe investiții diverse, asfaltări, creșă, blocuri, locuințe sociale, esplanada din zona centrală, în zona treptelor rămase în paragină și altele. Cu toate că a fost extrem de dificil să ajungem în această fază, țin să vă spun că nimic nu a fost mai greu decât schimbarea organigramei. Cel mai dificil este să iei decizii care țin direct de oameni. Cu toate acestea, în primă fază am venit cu modificări, pe care le voi detalia public la momentul finalizării procedurii, pentru a completa prin redistribuire anumite compartimente care sufereau din acest punct de vedere reducând personalul din altele”, a precizat primarul din Rădăuți.

El a arătat că în momentul de față, circa 38 persoane care probabil nu se vor mai regăsi în noua schema de personal vor aduce o economie la buget de circa 360.000 euro anual, respectiv aproape 1,5 milioane de euro în 4 ani. „La final, nu pot decât să vă mulțumesc pentru sprijin și încurajări, să vă rog să aveți încredere, pentru că doar împreună vom reuși”, le-a transmis Bogdan Loghin locuitorilor din Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Loghin: Conducerea Rădăuțiului care a ținut în subdezvoltare acest municipiu a fost trimisă acasă.
 Vizualizări articol: 1992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Bogdan Loghin: Conducerea Rădăuțiului care a ținut în subdezvoltare acest municipiu a fost trimisă acasă3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei