Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 79 (7691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Altfel de misiune

Trei pompieri ai echipajului SMURD Dolhasca au moșit nașterea unui copilaș grăbit să vină pe lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei pompieri militari ai echipajului SMURD de la Punctul de Lucru Dolhasca au avut sâmbătă după-amiază o misiune total diferită față de cele cu care sunt obișnuiți. Plutonierii adjutanți Constantin Spînu și Niculiță Aioanei, împreună cu plutonierul major Iulian Ochiană, au fost moașele unui copilaș care nu a mai avut răbdare să ajungă la spital înainte de a veni pe lume.

Echipajul a fost chemat, în jurul orei 19:30, să intervină în localitatea Siliștea pentru transportul la spital al unei femei gravide, care prezenta contracții. Pacienta are 42 de ani și era mamă a 8 copii. În dimineața zilei de sâmbătă a avut dureri suportabile și nu a intrat în panică, însă, pe seară, acestea au crescut în intensitate și a decis să sune la 112.

”Ambulanța SMURD a pornit spre Maternitatea Fălticeni și tot drumul, destul de lung, băieții au încurajat-o pe femeie - <Mai avem puțin, imediat ajungem!>, în speranța că vor ajunge la timp... Însă, cu doi kilometri înainte de destinație, bebelușul n-a mai avut răbdare... Paramedicii, echipați corespunzător și cu kitul (setul) de nașteri deja pregătit, au asistat femeia și s-au bucurat când micuțul (căci băiețel era, iar mama a aflat aceasta odată cu pompierii) a-nceput să plângă și să se miște energic, semn de sănătate. Bebelușul, în greutate de 3,180 kilograme, a fost preluat de medicul de gardă, dr. Casian Mireuță, care l-a monitorizat și i-a asigurat, pe mamă și pe paramedici, că totul e în regulă. Apoi, dr. Mireuță i-a felicitat pe membrii echipajului SMURD, care încă erau sub imperiul emoțiilor, pentru calitatea și reușita intervenției”, se arată într-o postare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Pe această cale, pompierii militari au transmis multă sănătate mamei și celui mic și le-au dorit să se întoarcă cât mai repede acasă, unde tatăl și cei 8 frați îi așteaptă.

”Chiar dacă este o cifră care poate părea mare, în rândul membrilor familiei, sistemul de valori este diferit de la caz la caz... Iar în situația la care facem referire, suntem siguri că vorbim de o familie bogată și frumoasă... Fie că o salvezi, fie că asiști la prima respirație, Viața este o taină, iar pentru salvatori aceste misiuni reprezintă o binecuvântare și o motivație pentru a merge mai departe. Mai ales că, în carieră, au parte și de multe <pierderi>... În spatele misiunilor lor sunt mii de rugăciuni ale celor de acasă, care așteaptă o veste izbăvitoare. E o responsabilitate enormă, care nu are cum să nu îi mobilizeze și să scoată ce e mai bun din ei și din experiența lor”, au mai transmis reprezentanții ISU Suceava.

Pentru cei trei paramedici de la Dolhasca, ziua de sâmbătă, 3 aprilie 2021, va rămâne pentru totdeauna în amintire ca ziua în care au asistat la nașterea unei noi vieți. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei pompieri ai echipajului SMURD Dolhasca au moșit nașterea unui copilaș grăbit să vină pe lume.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei pompieri ai echipajului SMURD Dolhasca au moșit nașterea unui copilaș grăbit să vină pe lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei