Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 79 (7691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Suspiciuni

Peste 27.000 de pachete de țigări de contrabandă, destinate unui afacerist, fost vameș, confiscate în Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suspiciuni de contrabandă cu țigări pentru un fost vameș din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, care are și o condamnare cu suspendare pentru fapte de corupție în care a fost implicat în vremea când lucra ca lucrător vamal. Recent, vameșii ucraineni de la postul Vadul Siret – Vicșani au descoperit un transport suspect. Mai exact, în vagoane în care figurau ca mărfuri „Blocuri de perete din beton poros” s-au găsit și țigări de contrabandă. Mai exact, au fost descoperite 55 de cutii de carton, totalizând 27.500 de pachete de țigări. Destinatar al mărfurilor urma să fie firma SC Ridia Serv SRL Dornești, care îi are ca acționari pe fostul lucrător vamal Adrian-Florentin Frunză, dar și pe o anume Rozalia Lungu. Marfa, în valoare de 552.000 de grivne ucrainene, adică aproximativ 17.000 de euro, a fost confiscată de vameși. Un transport asemănător, care viza importuri de bușteni din Belarus, a fost descoperit și în luna iulie a anului trecut. La vremea respectivă s-au găsit 90 de baxuri de țigări de contrabandă.

Adrian-Florentin Frunză, dar și alți 8 colegi din Vama Siret, au fost condamnați în cursul anului 2008 la diferite pedepse de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Frunză a primit atunci 2 ani cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Cei nouă vameşi au primit pedepsele pentru că i-au facilitat lui Mihai Eckert, un afacerist din Vatra Dornei, să introducă ilegal în România zeci de mii de pânze de fierăstrău, tip bandă. Pentru a se eschiva de la plata taxelor vamale, Eckert i-a mituit pe cei nouă vameşi cu sume cuprinse între 1 şi 17 milioane de lei vechi, fiecare plată fiind contabilizată de dornean într-un caiet pe care anchetatorii l-au descoperit ulterior. În acelaşi dosar, Mihai Eckert a primit o pedeapsă cu închisoare de doi ani, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la 5 miliarde de lei vechi.

Același Adrian-Florentin Frunză a fost și victima unui jaf, în urma căruia hoții au plecat cu aproximativ 100.000 de euro. S-a întâmplat în seara zilei de 23 octombrie 2010, când Poliția Dornești a fost anunțată de către o persoană din familia omului de afaceri că în decurs de o oră, între 18.00 și 19.00, când nu era nimeni acasă, persoane necunoscute au pătruns în casă, prin garaj și bucătărie, și au sustras dintr-un loc doar de familie știut suma de 70.000 de euro, 17.000 de lire sterline, 3.000 de lei şi 20 de grame de bijuterii din aur. Polițiștii au pus mâna repede pe hoți, care au dat atacul la pont. Înainte de a acționa, cei trei hoți au ținut sub observație, ore în șir, vila fostului vameș Adrian-Florentin Frunză. În acest timp, toate mișcările lor au fost filmate de camerele de supraveghere instalate în centrul comunei, inclusiv numărul autoturismului marca BMW X5. Cu aceste indicii, polițiștii au reușit să-i prindă rapid pe hoți și au recuperat și cei 100.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 27.000 de pachete de țigări de contrabandă, destinate unui afacerist, fost vameș, confiscate în Ucraina.
 Vizualizări articol: 4808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 27.000 de pachete de țigări de contrabandă, destinate unui afacerist, fost vameș, confiscate în Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei