Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 32 (7644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Reducere de preț la testul de măsurare a imunității după vaccinul anti-Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Dorna Medical a început un studiu propriu pentru a determina răspunsul imun al organismului după trecerea prin boala determinată de Covid-19 și dozarea cantitativă a anticorpilor după vaccinul anti-Covid. Managerul companiei, dr. Rodica Boca, a declarat, luni, că pentru testarea imunologică folosește o metodă apărută la nivel mondial în luna decembrie a anului trecut - determinarea prin chemiluminiscență pe reactivi și echipamente Abbott a anticorpilor cantitativi neutralizanți anti-spike. Medicul a explicat că acești anticorpi apar după două săptămâni de la apariția simptomelor de Covid-19, în cazul celor care trec prin boală, iar pentru cei care s-au vaccinat, nivelul maxim de anticorpi este atins  la 10 zile de la efectuarea rapelului. Până acum, laboratoarele Dorna Medical au efectuat testarea cantitativă a anticorpilor prin această metodă pentru aproximativ 100 de persoane. Dr. Boca a arătat că cele mai mari valori, de peste 40.000 – 50.000, au fost măsurate până acum la persoane care au trecut prin boală și au făcut și ambele doze de vaccin. „Cei care s-au vaccinat ajung la 20.000 sau peste 20.000 la 7-10 zile de la rapel. Am avut și persoane cu 50.000, dar și un medic mai în vârstă care a avut doar 2.000 după rapel”, a afirmat dr. Boca, subliniind că unitățile arbitrare anti-spike sunt direct proporționale cu anticorpii neutralizanți. Potrivit medicului, se pare că protecția împotriva Covid-19 este asigurată de la valori de peste 6.000. Pe buletinul de analiză, valorile care depășesc 40.000 sunt trecute ca „peste 40.000”.

Prețul unui astfel de test care măsoară anticorpii cantitativi neutralizanți  anti-spike este de 150 de lei, însă primesc reducere și plătesc doar 120 de lei/test persoanele care sunt de acord să completeze un formular cu câteva întrebări – data la care au făcut prima doză de vaccin, data administrării celei de-a doua doze și dacă au avut sau nu Covid-19. Este nevoie să prezinte dovada vaccinării.

Primele determinări ale acestui studiu vor fi făcute publice cel mai probabil în luna martie. „Dorim să ne aducem contribuția la cercetările efectuate la nivel mondial pentru a evalua durata răspunsului imun după vaccin. Cei care doresc să participe vor beneficia de un preț promoțional pentru testarea anticorpilor cantitativi Covid-19 neutralizanți anti-spike. Măsurarea titrului de anticorpi se va realiza după  7-10 zile de la  rapel și se va repeta la un interval de 3, respectiv 6 luni pentru a urmări evoluția imunității dată de vaccin”, a mai spus dr. Boca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reducere de preț la testul de măsurare a imunității după vaccinul anti-Covid.
 Vizualizări articol: 337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reducere de preț la testul de măsurare a imunității după vaccinul anti-Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei