Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 32 (7644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă cu succes

Șoferul care a ”pierdut” cinci tone de semințe de floarea-soarelui, în locul unde au murit doi oameni, găsit de polițiști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Vatra Dornei au continuat cercetările în cazul accidentului de la mijlocul lunii ianuarie în care au murit doi oameni, la ieșirea de pe Mestecăniș spre Vatra Dornei, unde un microbuz a derapat pe carosabilul cu aderență foarte scăzută și s-a lovit violent de parapet. După accident s-a constatat că suprafața carosabilă era nefiresc de alunecoasă, iar o analiză mai atentă a arătat că pe asfalt sunt semințe de floarea-soarelui strivite. Practic, pe o porțiune de câteva sute de metri, căzuse o mare cantitate de semințe, dintr-un vehicul greu. Deși părea o misiune foarte grea, după zile de muncă, polițiștii au reușit să identifice vehiculul greu din care au căzut în jur de 5 tone de semințe de floarea-soarelui. Șoferul a recunoscut că a sesizat pierderea și s-a întors la fața locului, însă din păcate nu a anunțat vreo autoritate.  

 

·        Accident teribil, cu un microbuz în care se aflau opt suceveni care plecau în Franța 

 

În dimineața zilei de 13 ianuarie, în jur de ora 7.40, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 că pe DN 17, în comuna Iacobeni, un microbuz care tracta o autoplatformă s-a răsturnat.
Din cercetări a rezultat că Silviu Dragoș Hojba, în vârstă de 32 de ani, din comuna Sadova, aflat la volanul unei autoutilitare Mercedes înmatriculate în Suceava, cu care circula spre Vatra Dornei, pe o porțiune de drum în linie dreaptă și în pantă, pe carosabil alunecos, a pierdut controlul asupra direcției. Microbuzul a derapat, s-a rotit pe carosabil și a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit violent în parapet și s-a răsturnat.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au constatat că doi bărbați au fost proiectați în exterior și erau prinși sub mașina răsturnată pe o parte, ambii fiind fără semne vitale.

Pentru Aurel Bodnar, în vârstă de 48 de ani, din comuna Breaza, și Constantin Luca, de 57 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, nu se mai putea face nimic, ambii fiind declarați decedați la fața locului.

Cei doi se aflau pe partea dreaptă a mașinii, pe locul din dreapta față, respectiv dreapta spate. Având în vedere unde au fost găsiți, cei doi nu au avut șanse de supraviețuire.   

Șoferul a fost rănit și el în urma accidentului.    

În mașină erau opt oameni, toți localnici din zona Breaza-Sadova-Câmpulung Moldovenesc, care se porniseră în acea dimineață spre Franța. Așadar, nu se poate pune problema de oboseală la volan.

 

·        Traseul șoferului rămas fără o parte din încărcătură, stabilit la minut de polițiști

 

La faţa locului, pe o distanţă de aproximativ 500 metri, au fost identificate seminţe de floarea-soarelui, acestea influenţând aderenţa părţii carosabile, care a devenit extrem de alunecoasă.

Mergând pe firul anchetei, polițiștii au început să analizeze camerele video de pe o rază importantă. S-a putut stabili la un moment dat că un șofer a întrebat prin stație dacă vreun coleg nu a sesizat o pierdere de încărcătură pe zona Mestecăniș-Iacobeni. Respectivul nu a primit răspuns, însă la benzinăria de la intrarea în Vatra Dornei a oprit și a întors.

După ce au identificat mașina, înmatriculată în Iași, polițiștii de la Vatra Dornei au refăcut întregul traseu și au dat și de șofer, cu domiciliul în Alba Iulia, dar rezident în Iași. Acesta a recunoscut că s-a întors din drum înainte de Vatra Dornei, când a sesizat pierderea de încărcătură. El a revenit în zona unde se aflau semințele, în jur de cinci tone, însă a apreciat că nu există un risc de accident, astfel că a plecat mai departe. Șoferul spune că a coborât și a verificat carosabilul, constatând că nu este alunecos. De la momentul pierderii de încărcătură și până la accident au trecut în jur de două ore. Se pare că trecerea timpului a făcut ca semințele să fie strivite și carosabilul să devină uleios.

 

·        O expertiză trebuie să stabilească cât a contat starea drumului în producerea tragediei

 

Deocamdată, față de respectivul șofer nu s-a luat vreo măsură și nici nu este pus sub acuzare, însă identificarea sa era esențială, având în vedere că în dosar s-a dispus o expertiză care trebuie să stabilească, printre altele, dacă există legătură de cauzalitate între starea carosabilului și accident.

O expertiză judiciară are de răspuns la trei întrebări esențiale în acest caz: ce viteză avea șoferul microbuzului, în ce măsură elementul drum a contat în producerea tragediei și dacă cel care transporta floarea-soarelui și nu a asigurat bine încărcătura poate fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Se anunță așadar o anchetă complexă și interesantă din mai multe puncte de vedere. Ancheta și expertiza au acum și sens, având în vedere că este identificat și cel care a pierdut încărcătura.
Ca certitudini, partea carosabilă nu era în condiții normale de deplasare. Pe drum la ora accidentului nu era polei sau zăpadă, astfel că șoferul nu prea avea cum intui că pe asfaltul la negru va rula peste semințele strivite care au făcut asfaltul uleios și extrem de alunecos. De altfel, așa se explică în parte și faptul că șoferul a pierdut controlul pe o porțiune de drum în aliniament.
Ancheta este continuată de polițiștii de la Biroul Rutier Vatra Dornei, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei sunt deocamdată in rem, față de fapte, nu față de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul care a ”pierdut” cinci tone de semințe de floarea-soarelui, în locul unde au murit doi oameni, găsit de polițiști.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferul care a ”pierdut” cinci tone de semințe de floarea-soarelui, în locul unde au murit doi oameni, găsit de polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei