Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 32 (7644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Imunizare

Efectele secundare după vaccinarea anti-Covid, mai frecvente după a doua doză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Efectele secundare care pot aparea atât după administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech, cât și Moderna, pe bază de ARNm, sunt cauzate ca parte a răspunsului imun la vaccinuri, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, pe site-ul dedicat: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Rezultatele studiilor clinice arată că cele mai frecvente efecte secundare asociate cu vaccinul Pfizer au fost ușoare sau moderate: durere și inflamație la locul injectării, oboseală, dureri de cap, dureri musculare și articulare, frisoane și febră. „Acestea s-au ameliorat în cateva zile după vaccinare și apar, în general, mai des după a doua doză. Rareori, ca și în cazul altor vaccinuri, anumite pesoane pot dezvolta reacții alergice. Centrele de vaccinare sunt pregătite pentru a asigura asistența adecvată în aceste cazuri”, se subliniază în comunicat.

Cea mai recentă actualizare pe site este din 3 februarie a.c. și, potrivit acesteia, din totalul de 620.176 de persoane care s-au vaccinat până la această dată în România, din care 468.150 cu o doză și 152.026 cu două doze, au fost înregistrate 2.030 de reacții adverse: 482 de reacții de tip local cu durere la locul injectării și 1.548 reacții generale - febră, dureri de cap, dureri musculare și articulare, astenie, alergii de tip urticarie. Alte 13 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Ministerul Sănătății face publice datele din 7 februarie referitoare la vaccinare, potrivit cărora din 840.812 persoane vaccinate s-au înregistrat reacții adverse ușoare la 2.354 de persoane (0,28%) și nici o reacție adversă gravă. 

Specialiștii nu recomandă ca, de teama reacțiilor adverse, să se renunțe la a doua doză de vaccin.  „Vaccinurile cu ARNm necesită administrarea a două doze pentru a oferi cea mai bună protecție. Pentru vaccinul Pfizer, dozele trebuie administrate la un interval de 21 de zile, în timp ce pentru vaccinul Moderna, dozele trebuie administrate la 28 de zile distanță între ele”, se mai precizează pe site-ul centrului de vaccinare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Efectele secundare după vaccinarea anti-Covid, mai frecvente după a doua doză.
 Vizualizări articol: 298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efectele secundare după vaccinarea anti-Covid, mai frecvente după a doua doză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei