Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 32 (7644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

USV a primit certificatul de calitate „Erasmus Charter For Higher Education 2021-2027”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai prestigioase certificate de calitate a fost obținut, în urma evaluărilor realizate în cursul anului trecut, de către Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Astfel, la începutul acestui an, USV a primit certificatul de calitate ”Erasmus Charter For Higher Education 2021-2027” (ECHE).

În perioada 2021-2027, acest certificat va crea pentru universitatea suceveană premisele acordării de finanțare în cadrul tuturor acțiunilor programului Erasmus+ al Uniunii Europene. Acest important certificat a fost acordat în urma evaluării pozitive realizate de către Comisia Europeană a candidaturii depuse de către Serviciul de Relații Internaționale şi Afaceri Europene (SRIAE) în luna mai a anului trecut. Conform rezultatelor evaluării, aplicația depusă de SRIAE pentru obținerea acestei importante certificări reflectă relevanța programului Erasmus+ în cadrul strategiei de internaționalizare și modernizare instituțională a USV, implementarea planificată a acțiunilor programului și modul în care acestea vor contribui la realizarea obiectivelor strategiei instituționale a universității. În perioada 2014-2020, 1.200 persoane din cadrul USV, 700 studenți şi 500 personal didactic și nedidactic, au beneficiat de mobilități în străinătate, în cadrul programului Erasmus+. 

 

  • Modificări importante în următoarea perioadă de implementare a programului Erasmus+

 

USV demonstrează prin această nouă aplicație depusă angajamentul de a dezvolta în continuare respectarea principiilor tradiționale și a celor noi cuprinse în ECHE, care prevăd asigurarea accesului deplin și echitabil al participanților din toate mediile la activitățile programului Erasmus+.

Noua perioadă de implementare a programului Erasmus+ va aduce modificări generate în principal de digitalizarea procedurilor de administrare a mobilităților, de introducerea mobilităților fizice combinate cu mobilitățile online. Va fi consolidată metodologia unitară privind alocarea creditelor transferabile (ECTS) ce asigură echivalarea competențelor dobândite în universitățile din spațiul european. O noutate o va constitui digitalizarea administrării mobilităților Erasmus+, prin acțiunea Comisiei Europene (CE), Erasmus Without Paper. Astfel, vor fi implementate măsuri pentru introducerea de facilități prin cardurile pentru studenți (ESCI – European Student Card Initiative), care vor permite acestora să se înregistreze mai ușor la instituțiile de învățământ superior din Europa, în vederea efectuării mobilităților de studiu, utilizând platformele online. Studenții se vor putea informa înainte de începerea mobilității, vor accesa serviciile de înregistrare online la universitatea gazdă și vor beneficia de recunoașterea automată a creditelor ECTS. Prin intermediul cardului vor avea acces imediat la serviciile din universitatea gazdă, precum bibliotecă, cazare, transport și la reduceri de preț pentru diverse activități și evenimente desfășurate pe teritoriul UE.

Un alt pas spre digitalizare și creșterea calității stagiilor va fi făcut prin aplicația mobilă Erasmus+ pentru studenți (Erasmus+App), care permite gestionarea mobilităților din faza de depunere a aplicațiilor, până la finalizarea acestora și întoarcerea în țara de origine. Aplicația furnizează informații structurate despre programul Erasmus+, despre stagiile în străinătate fiind și un ghid pentru perioada de derulare a unei mobilități. Erasmus+App permite și realizarea acordurilor de studii, prin conexiunea la platforma online a programului.

USV a inclus în strategia de internaționalizare acțiuni concrete de ajustare a politicilor proprii, pentru a face față cu succes noilor provocări ale internaționalizării instituțiilor de învățământ superior, în perioada 2021-2027.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV a primit certificatul de calitate „Erasmus Charter For Higher Education 2021-2027”.
 Vizualizări articol: 249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USV a primit certificatul de calitate „Erasmus Charter For Higher Education 2021-2027”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei