Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 32 (7644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistica pandemiei

Numărul total al sucevenilor infectați cu Covid se apropie de 20.000

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la finele săptămânii, Suceava va ajunge sau chiar va depăși 20.000 de cazuri confirmate de infectare cu temutul virus pandemic.

Un bilanț trist, care ascunde în spatele cifrelor dramele a mii de familii care s-au confruntat cu spaima și efectele bolii sau chiar cu moartea.

Numai în 24 de ore, de duminică până luni, 41 de persoane din județul Suceava au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, dintr-un total de 1.319 cazuri noi la nivel național.

În total, de la izbucnirea pandemiei și până acum, sunt 19.557 cazuri de infectare confirmate la nivelul județului (pe lângă multe altele netestate, din diverse motive), din care 17.289 de persoane sunt declarate vindecate.

În prezent, în județul Suceava sunt 1.242 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, încât diferența, de 1.026 de persoane, o reprezintă cei care au pierdut lupta cu boala și ravagiile pe care le produce în organism, mai ales dacă există comorbidități.

Până acum, 18.961 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat la nivel național.

Chiar dacă debutul bolii a fost în forță, la Suceava, pe când nu se știa mai nimic concret despre pandemie, în alte județe, “pregătite”, numărul cazurilor este cu mult mai mare. Brașov se apropie de 30.000 de cazuri de persoane infectate, Bihor a trecut deja de 20.000, Constanța a depășit 30.000, iar Cluj “e fruntea” cu un nefericit bilanț de 36.490 de persoane îmbolnăvite.

Prahova și Ilfov se apropie și ele de 30.000 de cazuri, pe când Timiș are 33.391 de infectări. În Capitală sunt aproape 121.000 de cazuri de COVID, dintr-un total de 746.637 de infectări confirmate, la nivel național.

Toate aceste statistici, seci dar relevante, demonstrează că în ciuda reticenței, normale până la un punct, a piedicilor, a prejudecăților și a lipsurilor, a existat mobilizare și voință de a “face să fie bine”, atât din partea oamenilor, autorităților, dar și a agenților economici, fiecare contribuind cu ce a putut, de la simplul gest de a purta mască pentru a-i proteja și pe cei din jur, până la donații, implementarea de măsuri de siguranță și alte forme de protejare a noastră, a tuturor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul total al sucevenilor infectați cu Covid se apropie de 20.000.
 Vizualizări articol: 225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul total al sucevenilor infectați cu Covid se apropie de 20.0000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei