Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2020 - Anul XXV, nr. 193 (7498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Spirit civic

La numai 8 ani, în audiență la primarul Sucevei pentru modernizarea unui loc de joacă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O audiență inedită din urmă cu circa trei săptămâni s-a lăsat cu o vizită în teren a primarului Ion Lungu și cu o întâlnire cu o fetiță în vârstă de numai 8 ani. A fost o chestie absolut nouă pentru ambii ”combatanți”, iar totul a plecat de la un spațiu de joacă nemodernizat amplasat în Burdujeni, în apropierea Centrului Școlar de Educație Incluzivă, fosta școală pentru persoane cu nevoi speciale. Elena Semean, elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială ”Miron Costin”, a mărturisit că a așteptat ziua de ieri de când era la grădiniță.

”S-a trezit de dimineață și mi-a spus că are întâlnire cu domnul primar. A făcut schițe cum trebuie să arate parcul și a tot desenat de fiecare dată cum îi mai venea câte o idee”, a arătat Adriana Semean, mama Elenei.

Cu dezinhibiția caracteristică vârstei, micuța cu spirit civic s-a prezentat la întâlnirea cu primarul Ion Lungu cu idei și argumente, dar și cu cerințe clare: să nu se taie copaci și să fie mai multă curățenie la locurile de joacă.

”Parcul de aici trebuie să aibă un tobogan mare și două mai mici, mai vreau locuri de cățărare pe sfoară și perete, o placă pe care să mergi în echilibru, 4 leagăne noi, nu vechi și urâte ca cele de acum, și neapărat o pânză de Spiderman. Am vrut să merg mai demult în audiență, dar nu eram pregătită. Acum am făcut desenele și dacă domnul primar a venit aici înseamnă că e un om de cuvânt și o să avem aici cel mai frumos parc din oraș”, a spus micuța Elena Semean.

Impresionat de curajul și inițiativa fetiței, dar și de sinceritatea specifică vârstei, primarul Ion Lungu spune că și-ar dori ca mai mulți suceveni să dea dovadă de un asemenea spirit civic, indiferent de vârstă.

”Am rămas foarte impresionat de o audiență pe care am avut-o la primărie cu Elena, o fetiță foarte isteață. A venit la mine și mi-a cerut să modernizăm un loc de joacă, prins în lista noastră de altfel. Mi-a reproșat la modul concret că vrea un loc de joacă foarte modern, așa cum sunt și altele în Burdujeni sau în alte părți ale orașului. Ne ținem de cuvânt, Elena, și vom moderniza acest loc de joacă. Elena a prezentat mai multe schițe și idei și din ceea ce văd aici nu e doar un simplu loc de joacă, ci unul complex. A mai venit și cu o mare rugăminte: să nu tăiem nici un copac. Este o fetiță care ar putea fi arhitect și care are un simț pragmatic al amplasării lucrurilor în spațiu. Țin cont de recomandările și de modul în care Elena dorește să apară acest loc de joacă, iar când vom avea schița făcută o voi chema la primărie și o să lucrăm împreună cu oamenii din administrația locală la acest proiect pentru a fi siguri că în acest fel va ieși un loc de joacă frumos, așa cum visezi tu și copiii din zonă. Eu apreciez această inițiativă civică a Elenei, o fetiță de numai 8 ani, și cred că este un exemplu de urmat”, i-a transmis primarul Ion Lungu cu ocazia întâlnirii de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La numai 8 ani, în audiență la primarul Sucevei pentru modernizarea unui loc de joacă.
 Vizualizări articol: 3219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 7 voturi
La numai 8 ani, în audiență la primarul Sucevei pentru modernizarea unui loc de joacă3.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei