Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2020 - Anul XXV, nr. 193 (7498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar ”uitat”

Trei bărbați prinși cu țigări de contrabandă, trimiși în judecată după șase ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au anunțat că au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, din care unul recidivist, pentru un transport de țigări din zona de munte a județului nostru către Maramureș, care a fost interceptat de poliție. Ce atrage atenția în mod deosebit este că faptele au fost comise în luna august a anului 2014. Așadar, un dosar aparent destul de simplu de contrabandă este trimis spre judecare la șase ani distanță de la interceptare, un interval uriaş de timp. 

”În ziua de 20.08.2014, cei trei inculpaţi au preluat de la persoane necunoscute cantitatea de 3.400 pachete de ţigări (68.000 ţigarete) provenite din activităţi de contrabandă marca <VICEROY>, netimbrate, de provenienţă ucraineană, ambalate în şase colete învelite în folie de culoare neagră, fără ca acestea să fie plasate sub un regim vamal conform legilor în vigoare, ţigări pe care ulterior le-au introdus pe bancheta din spate şi în bena (lada) caroseriei unui autoturism marca <DACIA> Pick-up - proprietatea unuia dintre inculpați, intenţionând să le transporte într-o localitate din judeţul Maramureş pentru a le valorifica”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Prejudiciul creat bugetului Statului Român a fost calculat la peste 40.000 lei, reprezentând contravaloarea taxelor vamale şi fiscale neachitate.

Dosarul a fost instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Compartimentul Vatra Dornei, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Procesul în care vor fi judecați cei trei inculpați a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei bărbați prinși cu țigări de contrabandă, trimiși în judecată după șase ani.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei bărbați prinși cu țigări de contrabandă, trimiși în judecată după șase ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei