Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2020 - Anul XXV, nr. 148 (7453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Interpelare a deputatului Mihalescul pe tema șomajului în rândul tinerilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului Muncii și Protecției Sociale, Victoria Violeta Alexandru, o serie de precizări cu privire la măsurile programate pe termen scurt pentru creșterea ocupării tinerilor.

La începutul interpelării, parlamentarul sucevean a felicitat-o pe Victoria Violeta Alexandru pentru modul în care a reușit să protejeze locurile de muncă din sectorul privat pe perioada stării de urgență/de alertă, atât prin mecanismul șomajului tehnic, cât și prin măsurile active de reluare a activităților economice și de susținere a unei părți consistente din salariul plătit de angajatori. Această reușită a fost confirmată de Institutul Național de Statistică, ce a arătat că în luna aprilie rata șomajului a crescut cu numai 0,2% față de luna martie, de la 4,6% la 4,8%.

Dumitru Mihalescul a declarat: „Chiar dacă performanțele domniei voastre sunt incontestabile, nu putem să trecem cu vederea faptul că, de foarte mulți ani, o problemă structurală rămâne nerezolvată, șomajul foarte mare în rândul tinerilor. Astfel, potrivit ultimelor date rata șomajului pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani continuă să rămână în intervalul de variație 17,4%-17,5%, ceea ce este o adevărată problemă pentru economia și societatea românească pe termen mediu și lung”.

 

Scheme de ajutor/stimulente financiare pentru diminuarea șomajului în rândul tinerilor

În condițiile în care guvernul intenționează să implementeze un pachet amplu de măsuri pentru relansarea economiei post-criză și știind că guvernele anterioare nu au utilizat aproape deloc fondurile europene nerambursabile din componenta financiară ”Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor”, parlamentarul sucevean i-a cerut ministrului Muncii unele precizări. Prima dintre acestea se referă la schemele de ajutor/stimulente financiare pe care ministerul intenționează să le acorde angajatorilor pentru a diminua cât mai rapid șomajul în rândul tinerilor, după măsurile deja luate în prima parte a anului. În același timp deputatul Mihalescul i-a mai cerut ministrului Muncii să precizeze dacă are în vedere să promoveze măsuri de calificare, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, pentru tinerii care, deși au finalizat studii și dețin una sau mai multe diplome de studiu, nu au nici o calificare cerută pe piața muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interpelare a deputatului Mihalescul pe tema șomajului în rândul tinerilor.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interpelare a deputatului Mihalescul pe tema șomajului în rândul tinerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei