Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2020 - Anul XXV, nr. 148 (7453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Rezultate după testare

Suceava și Câmpulung Moldovenesc au cei mai mulți locuitori care au avut Covid-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Testarea serologică a anticorpilor dezvoltați de organism în urma infectării cu noul coronavirus, efectuată de compania Dorna Medical în șase orașe din județul Suceava, arată că teoretic gradul de imunizare a populației este de 22,73%.

Managerul general al companiei, dr. Rodica Boca, a declarat că, în perioada 15 martie - 20 iunie a.c., au fost testaţi serologic 4.554 suceveni, dintre care 2.642 femei și 1.912 bărbați. Din totalul testelor, 22,73% au fost pozitive, adică persoanele respective au avut boala, iar 77,27% au avut rezultate negative. Din cele 4.554 de teste, 2.003 teste s-au efectuat în municipiul Suceava, adică 44% din numărul total; în Fălticeni – 705 (15%); Câmpulung Moldovenesc – 532 teste (12%); Gura Humorului – 485 teste (11%); Vatra Dornei – 460 teste (10%);  Rădăuți – 369 teste (8%).

Dr. Boca a arătat că, în municipiul Suceava, s-au testat 72 de copii cu vârste între 0-18 ani, dintre care 18 au fost pozitivi. La categoria de vârstă 18-60 de ani s-au efectuat 1.708 teste, dintre care 460 au avut rezultat pozitiv, iar la persoane peste 60 de ani s-au efectuat 223 de teste, dintre care 79 au fost cu rezultat pozitiv. În total, dintre cele 2.003 persoane testate în municipiul reședință de județ, 557 de persoane au avut anticorpi la Covid-19, adică 27,81% dintre cei testați.

În Gura Humorului, dintre cei testați 15,05% au fost pozitivi, în Fălticeni – 23,40%, Vatra Dornei – 4,78%, Câmpulung – 24,62% și Rădăuți – 23,58%.

Teoretic, cei care au avut rezultat pozitiv ar trebui să fie acum imuni la Covid-19, dar cele mai recente informații în domeniu arată că există cazuri de reinfectare, astfel încât nu se poate spune cu certitudine că după boală rezultă imunitate, deci că persoana respectivă nu se poate infecta din nou.

De asemenea, chiar dr. Boca a arătat că în campania de testare a avut ocazia să constate că oameni care au trecut prin boală, cu simptome și confirmat cu teste PCR, de analiză moleculară, după vindecare nu au avut deloc anticorpi sau au avut în cantități foarte mici. Astfel de situații au fost constatate și la persoane care au avut boala și au mers să doneze plasmă, însă au fost refuzate deoarece titrul de anticorpi era scăzut. Despre noul coronavirus se știu până acum destul de puține lucruri, așa că prevenirea îmbolnăvirii rămâne cea mai sigură metodă de protecție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava și Câmpulung Moldovenesc au cei mai mulți locuitori care au avut Covid-19.
 Vizualizări articol: 3167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Suceava și Câmpulung Moldovenesc au cei mai mulți locuitori care au avut Covid-194.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei