Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri concrete

Octavian Ilisoi: ”Repornirea economiei trebuie să reprezinte prioritatea absolută începând din luna mai”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Octavian Ilisoi, președintele ALDE Suceava, a avertizat că fără un plan concret și măsuri punctuale bine creionate economia României va avea de suferit. De aceea, în opinia sa repornirea economiei trebuie să reprezinte prioritatea numărul zero.

”Finalul crizei sanitare generate de COVID-19 se întrezărește și sper ca tot mai puține persoane să fie afectate de acest virus. Din păcate, imediat ce vom ieși din această criză, riscăm să intrăm în alta, una care ar putea avea efecte chiar mai devastatoare. Și aici vorbesc de criza economică, una care ar putea crea probleme pe care nici nu le gândim”, a menționat Octavian Ilisoi.

Președintele ALDE Suceava este de părere că agricultura și zootehnia au nevoie de susținere rapidă și imediată pentru că altfel vom fi nevoiți să importăm alimente la prețuri foarte mari.

”În sudul țării sunt deja compromise total sau parțial circa trei milioane de hectare de culturi agricole, iar dacă nu vor fi precipitații în zona Moldovei riscăm ca aceste cifre să crească. Or, în aceste condiții, fermierii trebuie ajutați cu subvenții și cu tehnologie. De asemenea, instalațiile de irigație trebuie refăcute și puse în funcțiune. Și nu doar pe hârtie și prin declarații sforăitoare, ci concret, prin investiții urgente”, a arătat Octavian Ilisoi.

Președintele ALDE Suceava crede că și celelalte sectoare ale economiei sunt extrem de importante și pentru a nu se ajunge la blocaje și la un șomaj galopant Guvernul trebuie să anunțe cât mai rapid măsuri de sprijinire.

”Aceste măsuri trebuie gândite pentru fiecare domeniu de activitate, cu specificul care se regăsește de la caz la caz. De exemplu, nu poți aplica aceleași măsuri în industria ușoară și textilă cu cele din turism. Asta mai ales că unele activități nici nu vor putea fi reluate după 15 mai, iar angajatorii nu-și vor permite să-și țină oamenii în șomaj tehnic și se va ajunge la șomajul clasic, ceea ce înseamnă o presiune uriașă pe buget. De aceea, le solicit guvernanților să nu tărăgăneze lucrurile și să anunțe măsurile gândite pentru repornirea economiei. În cazul în care nu o vor face, România riscă să intre în faliment”, a conchis Octavian Ilisoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Octavian Ilisoi: ”Repornirea economiei trebuie să reprezinte prioritatea absolută începând din luna mai”.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Octavian Ilisoi: ”Repornirea economiei trebuie să reprezinte prioritatea absolută începând din luna mai”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei