Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Toată săptămâna

Amplă acțiune împotriva defrișărilor, cu elicopter, o armată de polițiști și inspectori forestieri aduși din afara Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului de Interne a acționat de luni dimineață în județul Suceava, în cadrul unei ample acțiuni, care în prima sa parte a avut ca obiectiv identificarea zonelor de pădure defrișate sau unde se exploatează lemn, pentru ca echipajele de la sol să fie direcționate la fața locului. Acțiunea are legătură cu tăierile ilegale din zona Sucevița, care au atras atenția până la nivel de ministru al Mediului.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, acțiunea a debutat în dimineața zilei de luni, în zona Rădăuți – Marginea – Sucevița – Voivodeasa – Palma. În ultimele două săptămâni polițiștii au confiscat peste 350 metri cubi material lemnos din zonă.

Polițiștii au efectuat verificări în fondul forestier, dar și pe căile de acces și drumurile publice, fiind oprite și controlate toate transporturile de material lemnos.

Grupele de intervenție și specialiștii silvici au fost orientați prin coordonate GPS furnizate de echipajul aerian spre zonele în care s-a observat activitate de exploatare sau alte zone împădurite în care au fost observate vehicule sau alte ansambluri.

Important de subliniat, polițiștii au apelat la această acțiune la inspectori specialiști silvici de la Gărzile Forestiere Cluj și Vrancea, preferând oameni din afara Sucevei.

Acțiunea pe linie silvică continuă pe tot parcursul săptămânii. 

 

Filtru total la sol în inelul de carantină, cu supraveghere aeriană

În după-amiaza zilei de luni,elicopterul a trecut la partea a doua a acțiunii, respectiv monitorizarea și verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în zona carantinată. Așa se explică apariția sa în zbor în zona municipiului Suceava. Personalul din elicopter a avut misiunea de a monitoriza zona și de a direcționa echipaje în zona cu trafic mai intens.

Aeronava a monitorizat spațiul aerian din zonele Pătrăuți, Salcea, Șcheia, precum și întregul inel de carantină, iar la sol peste 100 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari au organizat filtre pe ambele sensuri de mers pe raza municipiului Suceava și a localităților limitrofe carantinate prin oprirea totală a traficului și verificarea tuturor vehiculelor și persoanelor.

 

Apel la calm și înțelegere pentru suceveni

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a făcut apel la calm, înțelegere și sprijin de la cetățenii de bună-credință:

”În realizarea demersului comun – siguranța și sănătatea noastră, le cerem cetățenilor să manifeste înțelegere și receptivitate la acțiunile noastre chiar dacă activitățile de verificare minuțioase le pot răpi câteva momente suplimentare. Ceea ce facem este în interesul tuturor și pentru un deznodământ fericit cât mai rapid legat de situația pandemiei Covid.

Le mulțumim cetățenilor pentru înțelegere și îi asigurăm că scopul nostru nu este unul sancționator, ci are în vedere siguranța și sănătatea noastră, a tuturor. Vom acționa ferm acolo unde situația o impune punctual, iar pentru cetățenii de bună-credință suntem doar parteneri pe care vă puteți baza”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplă acțiune împotriva defrișărilor, cu elicopter, o armată de polițiști și inspectori forestieri aduși din afara Sucevei.
 Vizualizări articol: 1768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Amplă acțiune împotriva defrișărilor, cu elicopter, o armată de polițiști și inspectori forestieri aduși din afara Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei