Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceveanul care conducea mașini fără a se supune legilor a refuzat să conteste condamnarea și a ajuns la penitenciar

Marţi, 28 Aprilie 2020 (18:34:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Haiducia lui Cornel Cernoschi, din Dornești, bărbatul prins în ultimele luni de mai multe ori în trafic la volanul unor mașini care aveau, în loc de numere de înmatriculare, plăcuțe cu numele său, și care refuza să prezintă polițiștilor la control documentele mașinii sau cele personale, declarându-se cetățean suveran, l-a adus după gratii într-un timp record. Trimis în judecată foarte repede de procurorii de la Rădăuți, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți, după un singur termen, la 8 luni de închisoare, în regim de detenție, la mijlocul lunii aprilie.

 

Și-a scurtat singur drumul spre penitenciar

Cornel Cernoschi nu s-a apărat la proces și nu a făcut apel, astfel că decizia Judecătoriei Rădăuți a rămas definitivă marți, 28 aprilie.

În baza mandatului, polițiștii s-au deplasat la domiciliul acestuia și l-au dus direct în Penitenciarul Botoșani.  

Înainte de a fi trimis în judecată, bărbatul a fost expertizat psihiatric, ocazie cu care s-a stabilit fără dubiu că are discernământ.

 

Prins în trafic la trei zile după condamnare

Ultima oară, polițiștii l-au tras pe dreapta pe bărbatul din Dornești pe 16 aprilie, în Săptămâna Mare, la trei zile după ce fusese condamnat la cele 8 luni de închisoare.

Două patrule de la Poliția Rădăuți, care acționau pe timp seară, au depistat în trafic un Matiz care avea aplicat, în loc de numere de înmatriculare, numele ”Cornel Cernoschi”. Polițiștii au efectuat semnalele de oprire, iar identificarea celui de la volan nu a fost deloc o surpriză: Cornel Cernoschi, în vârstă de 41 de ani, din Dornești. Ca de obicei, bărbatul le-a spus polițiștilor că nu se spune legilor din România şi nu consideră că este nevoie ca maşina să fie înmatriculată și nici să aibă documente de identitate sau ale mașinii valabile.

Anterior, bărbatul a fost prins la volanul altor mașini, care aveau plăcuțe de același gen. De precizat că sentința de acum face referire la faptele ceva mai vechi, de acum câteva luni, fiind de așteptat așadar ca inculpatul să mai fie judecat și pentru noile fapte și eventual să primească un spor de pedeapsă.

Suceveanul se revendică membru în organizaţia „Suveranilor”, care contestă orânduirea din România. Mişcarea se opune statului, indiferent de forma acestuia. Ideologia "suveranilor" este un amestec de credinţe în drepturile proprietarilor de pământuri, cu precepte din Biblie. Ideea principală a acestora este de a nu trăi sub regulile unui stat ce încearcă să controleze diverse aspecte din viaţa omului de rând. Radicalismul acestora îi face însă să intre cu mare uşurinţă în sfera legilor penale, iar suceveanul nostru este un exemplu clar în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care conducea mașini fără a se supune legilor a refuzat să conteste condamnarea și a ajuns la penitenciar.
 Vizualizări articol: 2862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanul care conducea mașini fără a se supune legilor a refuzat să conteste condamnarea și a ajuns la penitenciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei