Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lămuriri

Examenele naționale se vor desfășura în luna iunie. Elevii de clasa a VIII-a trec primii prin evaluări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni, 27 aprilie, că evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a va începe pe 15 iunie, iar examenul de bacalaureat va debuta în data de 22 iunie, cu probele scrise.

Anisie a punctat că examenele naționale se vor susține în conformitate cu noua programă, care nu cuprinde materia din semestrul II al acestui an școlar.

Calendarele vor fi publicate în perioada imediat următoare. De asemenea, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pot reveni la școală pe 2 iunie, doar pentru două săptămâni și numai pentru activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

„Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia aparține părinților. În această situație pregătirea elevilor se va realiza în sistem online”, a menționat Anisie.

 

Anul școlar se încheie pe 12 iunie

Monica Anisie a mai menționat că în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile vor rămâne închise, informație comunicată și de președintele Klaus Iohannis.

În aceste condiții, ministrul Educației a subliniat că trebuie să continue învățarea asistată de tehnologie până pe 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar 2019-2020.

Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin și vor transmite elevilor resurse și sarcini de lucru.

De asemenea, materia neparcursă în această perioadă se va recupera din luna septembrie.

Referitor la încheierea situației școlare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note și nu se vor mai susține teze. Pentru situații excepționale, dacă elevul nu are două note sau calificative, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.

De asemenea, studenții își vor continua învățarea online, iar examenele se pot susține și online. Fiecare universitate va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene.

„Toate măsurile luate de Ministerul Educației respectă recomandările medicilor specialiști. Prin urmare, obiectivele ministerului pentru această perioadă sunt următoarele – încheierea cu bine a situației școlare, iar examenele pentru elevi, studenți și profesori să se desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea. Știu și înțeleg că este o perioadă extrem de dificilă pentru noi toți. Mulțumesc elevilor și profesorilor că au continuat învățarea de acasă. Educația continuă în orice condiție”, a conchis Anisie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examenele naționale se vor desfășura în luna iunie. Elevii de clasa a VIII-a trec primii prin evaluări.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Examenele naționale se vor desfășura în luna iunie. Elevii de clasa a VIII-a trec primii prin evaluări3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei