Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Facultatea de Științe ale Educației participă, alături de 30 de țări, la un studiu privind efectele stresului determinat de COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV), prin intermediul Facultății de Științe ale Educației, participă, alături de universități și institute de cercetare din 30 de țări, la realizarea unui studiu pentru a înțelege efectele stresului determinat de COVID-19 asupra sănătății emoționale și relațiilor de cuplu.

Chestionarul este unul amplu, iar completarea lui durează circa 20 – 25 de minute. Are întrebări închise și se adresează persoanelor de peste 18 ani care sunt implicare într-o relație de mai mult de un an de zile.

Acesta poate fi completat la https://uclpsychology.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6WLB3AwjTROrXgN?fbclid=IwAR0h4yvpADKe3bVfqSK-dJrX6BRP_jf1P_SCGFavbIaTidXbWvhgeADHVGA(prin copierea link-ul în browser-ul de internet).
„Scopul acestui studiu este de a înțelege efectele stresului determinat de COVID-19 asupra sănătății emoționale și relațiilor de cuplu. Acest studiu se va desfășura în 30 de țări. Vă rugăm să faceți parte din studiul desfășurat în România!”, spun autorii studiului.

Potrivit acestora, chestionarele evaluează aspecte legate de stresul determinat de epidemia COVID-19, strategiile de adaptare la stres, emoțiile trăite, satisfacția în relația de cuplu și credința religioasă. Fiecare persoană/ familie este unică şi diferită, aşadar, nu există răspunsuri corecte sau greşite. 
Toate informațiile sunt confidențiale și vor fi folosite doar în scop de cercetare.

Chestionarul are în vedere aspecte legate de relația de cuplu și partener, de sprijinul primit și de modul în care cuplul face față la stres.

„Cât de mult v-a afectat viața epidemia de COVID-19?/ Cât de mult control simțiți că aveți asupra situației?/ Cât de mult credeți că tratamentele existente pot ajuta pacienții cu COVID-19?/ Cât de îngrijorat sunteți de epidemia de COVID-19?/ Cât de bine credeți că înțelegeți situația COVID-19?/ Cât de mult vă afectează emoțional epidemia COVID-19? (ex. vă face să fiți furios, speriat, supărat sau deprimat?)” sunt alte întrebări din studiu, alături de o serie de întrebări cu privire la credința și rolul său în această perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facultatea de Științe ale Educației participă, alături de 30 de țări, la un studiu privind efectele stresului determinat de COVID-19.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Facultatea de Științe ale Educației participă, alături de 30 de țări, la un studiu privind efectele stresului determinat de COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei