Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2020 - Anul XXV, nr. 86 (7391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lege ignorată

Trei incendii în doar 24 de ore, cauzate de focuri făcute pentru arderea gunoaielor și vegetației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci gospodării au fost afectate în incendii izbucnite vineri după-amiază și sâmbătă, după ce unii proprietari nu au înțeles pericolul, și pe un vânt puternic au dat foc resturilo după curățenia de primăvară. Flăcările lăsate nesupravegheate au cuprins casele sau anexele din apropiere, făcând pagube mari.

Primul incendiu înregistrat a fost unul de proporții și a cuprins trei gospodării din Probota. Alarma a fost dată vineri în jurul orei 17.30, când deja focul cuprinsese câteva stoguri de fân și două anexe ale unei gospodării și se extindea deja spre celelalte. La locul incendiului au ajuns pompierii militari de la subunitățile din Dolhasca, Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Liteni și Dolhasca, în total cu 9 mașini de stingere. Vântul, care sufla puternic în direcția gospodăriilor, a aprins inițial trei stoguri de fân, o magazie din lemn de 60 de metri pătrați și acoperișul unei construcții anexe.

Flăcările s-au propagat apoi la alte două proprietăți, unde au ars trei stoguri de fân, o construcție anexă de 70 metri pătrați, 4 tone de cereale, 100 de baloți de lucernă și 2 metri cubi lemn de foc.

După circa patru ore de intervenție susținută, incendiu a fost lichidat în jurul orei 21.10, fiind salvate nu mai puțin de șapte locuințe, trei anexe gospodărești și un fânar, toate în pericol de a fi mistuite de incendiul puternic.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis în spații deschise, în urma curățeniei de primăvară din prima gospodărie, afectându-le apoi pe rând pe celelalte două.

 

Alte două gospodării au avut de suferit, din cauza unor focuri deschise de proprietari

Un foc provocat intenționat la Slatina în urma curățeniei a dus la izbucnirea unui puternic incendiu, care a distrus casa de locuit a proprietarului, precum și un grajd și alte lucruri din gospodăria vecină.

Incendiul s-a produs în satul Herla sâmbătă la prânz, în jurul orei 13.00, fiind anunțat prin intermediul unui apel la 112. Vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă ușor și asupra casei, fiind solicitată intervenția pompierilor de la Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, Slatina și Mălini, care au intervenit cu 5 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea flăcărilor mari. La sosirea echipajelor ardeau construcții din două gospodării, care s-au aprins una de la cealaltă, pericolul mare fiind de propagare la clădirile învecinate și la pădurea din apropiere.

Pompierii au concluzionat că incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spații deschise, în urma curățeniei de primăvară. Focul s-a extins la casa de locuit a proprietarului, care a ars pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați, cu toate bunurile din interior, mobilier, aparatură electrocasnică și altele. Din prima gospodărie flăcările s-au extins apoi și la cea învecinată, unde au ars un adăpost de animale pe o suprafață de 120 metri pătrați, o tonă de fân, 300 kg de cereale boabe și alte bunuri.

O oră mai târziu pompierii de la Vatra Dornei au fost solicitați să intervină cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Dorna Candrenilor. La sosirea echipajelor ardeau un adăpost de animale și vegetația uscată din zonă, cu pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului.

 În timpul incendiului au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, vegetație uscată pe aproximativ 1.000 de metri pătrați și circa doi metri cubi lemn de foc, depozitat în preajmă. În urma discuțiilor cu proprietarul s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în urma unui foc făcut de acesta, după terminarea curățeniei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei incendii în doar 24 de ore, cauzate de focuri făcute pentru arderea gunoaielor și vegetației.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei incendii în doar 24 de ore, cauzate de focuri făcute pentru arderea gunoaielor și vegetației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei