Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2020 - Anul XXV, nr. 86 (7391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Suceveanca Simona Maierean, pilot de aeronavă militară: Frica este un sentiment normal, important e să nu o lăsăm să ne controleze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Simona Maierean, prima femeie din România pilot de avion supersonic a transmis că frica este un sentiment normal în această perioadă, însă este important „să nu o lăsăm să ne controleze”. Recent, locotenent – comandor Simona Maierean a fost unul dintre piloții aeronavei militare care a transportat din Coreea de Sud în România 45 de tone de echipamente de protecție, respectiv 100.000 de combinezoane de protecție, zbor care a durat peste 40 de ore. Simona Maierean a pilotat o aeronavă C-17 Globemaster III, aparținând Capabilității de Transport Aerian Strategic (SAC), care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria. După această misiune, într-un interviu acordat recent, Simona Maierean, a fost rugată să dea un mesaj pentru români în această perioadă dificilă prin care trece întreaga țară, generată de pandemia de coronavirus.

„Este greu să dai sfaturi în acest context și nici nu îmi doresc asta. Ce încerc eu să fac și ce mi-aș dori să transmit este că frica este un sentiment normal în această situație. Important e să nu o lăsăm să ne controleze. Să ne folosim de ea pentru a ne responsabiliza și să înțelegem că doar împreună putem trece peste acest moment”, a spus Simona Maierean. Ea a spus că deși a avut mai multe misiuni cu escadrila C-17 Globemaster, cea din Coreea de Sud a fost prima misiune umanitară pe care a avut-o pentru România. „E un sentiment de împlinire faptul că poţi să zbori pentru ţara ta şi să spui <da> atunci când este nevoie de tine. Şi te simţi pregătit să faci lucrul acesta. Pentru că pentru asta ne-am pregătit în toţi anii aceştia. Ce e diferit la o misiune de genul ăsta e timpul în care se desfăşoară şi tempoul, pentru că totul vine foarte repede, trebuie să ajungi acolo într-un timp cât mai scurt, pentru a aduce aceste echipamente de protecţie (...). E un sentiment care te împlineşte ca om, ca român, ca militar. E un sentiment că faci ceea ce trebuie, până la urmă”, a explicat Simona Maierean, care a mai adăugat că în spatele unei astfel de misiuni se află munca tuturor membrilor din echipaj, dar și a celor care organizează și planifică întregul zbor.

Reamintim că Simona Maierean este din comuna suceveană Comănești, iar în anul 2009, la vârsta de 24 de ani, devenea prima femeie-pilot de supersonic din România. Evenimentul a avut loc la Baza Aeriană 95 din Bacău, unde Simona Maierean a zburat pentru prima dată pe un avion supersonic. Apoi, la 34 de ani, Simona Maierean devenea copilot pe aeronava C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Simona Maierean, pilot de aeronavă militară: Frica este un sentiment normal, important e să nu o lăsăm să ne controleze.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanca Simona Maierean, pilot de aeronavă militară: Frica este un sentiment normal, important e să nu o lăsăm să ne controleze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei