Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2020 - Anul XXV, nr. 86 (7391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Au nevoie de ajutor

Centrul „Maria Ward” din Rădăuți mai are mâncare pentru copii pentru o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Părinții copiilor care mâncau zilnic, după cursuri, la Centrul social de zi „Maria Ward” Rădăuți au apelat la acest serviciu și după închiderea școlilor. Directorul centrului, sora Felicitas, a arătat că, după ce s-a decretat starea de urgență, părinții i-au spus „Soră Felicitas, nu avem de mâncare și nu avem ce să le dăm copiilor. Vă rugăm, ajutați-ne!”.

Pe lângă o masă caldă, copiii primeau la centru și ajutor la teme, educație igenico-sanitară, terapie și consiliere pentru că misiunea celor de la Centrul Social „Maria Ward” este să prevină abandonul școlar și familial în rândul copiilor proveniți din medii defavorizate, din Rădăuți și din împrejurimi.

Sora Felicitas spune că unii dintre părinții copiilor lucrau ca zilieri, ajutau în gospodării ori la câmp și mai câștigau un ban, însă după declanșarea pandemiei cu COVID-19 și instituirea restricțiilor nu mai pot să le asigure hrană celor mici.

 

„Aceasta este situația: copiii nu au ce să mânânce! Așa că încercăm să le fim alături în continuare, ca să poată trece cu demnitate peste această perioadă de grea încercare. Le oferim produse alimentare de bază, dar și produse de igienă personală și de curățenie. Până la Paștele Ortodox mai avem alimente și materiale pentru cele 35 de familii de care ne îngrjim acum, însă, în continuare, avem nevoie de sprijinul vostru!”, spune cu disperare sora Felicitas.

Pe lângă cei 35 de copii și familiile lor, la „Maria Ward” primesc mâncare și nevoiașii care vin și spun că le este foame.

 

Lucrurile de care au nevoie la Maria Ward pentru a se îngriji mai departe de copii

Sora Felicitas a comunicat de ce au nevoie la centru pentru a putea avea mai departe grijă de cei necăjiți.

Astfel, le trebuie alimente de bază: zahăr, ulei, făină albă, făină de porumb, orez, paste, bulion, sare, drojdie uscată, cereale, lapte, lapte praf, iaurt, brânză topită, conserve, pate, pește, carne congelată (piept de pui, copănele de pui etc.), dulciuri (napolitane, biscuiți, eugenii, turtă dulce etc.), cartofi, ceapă, morcovi, pâine. De asemenea, au nevoie de produse de igienă: detergent de vase, bureți de vase, detergent de haine, clor, alcool sanitar, hârtie igienică, săpun, șampon, pastă de dinți etc, precum și produse pentru bebeluși: pampers (nr. 2, 3, 4, 6), șervețele umede, lapte praf pentru 6-12 luni etc.

Sora Felicitas spune că orice donație este binevenită  pentru ca împreună „să le putem fi de ajutor celor mai nevoiași din comunitatea noastră și să le aducem speranța și convingerea că nu sunt singuri și abandonați de semenii lor, mai ales în aceste vremuri dificile”. Cei care pot și vor să facă donații în bani o pot face prin transfer bancar sau depunere la ATM, în conturile centrului, deschise la Banca Transilvania: beneficiar: Asociația I.S.E.A; cont lei: RO61BTRL06101205I84616XX; cont euro: RO36BTRL06104205I84616XX; CIF 24234750.

Sora Felicitas a mulțumit celor care i-au ajutat până acum: Mon Cafe & Casa Vatra, The Gerald's Hotel, Rădăuțiul civic, Straie, Farmacia Avicenna Rădăuți, Killer, Banca locală pentru alimente Roman, Graines de Joie, Așezământul de copii Sf. Ierarh Leontie Rădăuți, Luc&Dan, Paul Balan, Paul Irimescu, Sorin Robu, Damian Florin Adrian, Familia Vacaru, Tonino Rossi și Fortunata Sauli.

Centrul „Maria Ward” funcţionează de peste 25 de ani; de 10 ani a fost susţinut financiar majoritar de o asociaţie din Franţa şi din contribuţia câtorva prieteni – firme, asociaţii, persoane fizice, autorităţi publice.

Adresa este strada Oltea Doamna, nr. 7, Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul „Maria Ward” din Rădăuți mai are mâncare pentru copii pentru o săptămână.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul „Maria Ward” din Rădăuți mai are mâncare pentru copii pentru o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei