Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Primele măști de protecție de producţie românească au fost trimise spre Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele măști de protecție produse în România au fost transmise către judeţul Suceava. Măştile sunt produse de compania Techtex, din cadrul grupului Taparo. Reprezentanţii companiei au transmis că măştile sunt certificate de Agenția Națională a Medicamentului.

„Instalarea primei linii tehnologice a avut loc duminică după-amiază, după ce au sosit echipamentele. Imediat s-au făcut probele tehnologice, apoi s-au instruit primii oameni din cele 4 schimburi de lucru, precum și cei care vor asigura mentenanța utilajelor. Producția se realizează într-un spațiu amenajat special în acest sens, iar personalul este verificat cu termo - scannere la intrarea în fabrică și este echipat corespunzător”, a declarat administratorul Taparo, ing. Ioan Filip. Acesta a precizat că primele măști de protecție produse au fost trimise către Suceava, locul în care este cea mai mare nevoie în momentul de faţă. „Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică. Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării. Estimăm ca, în a doua parte a săptămânii, să putem lucra la capacitatea maximă a primei linii de producție, adică 150.000 de măști de protecție/zi.”, a spus Ioan Filip. El a arătat că grupul Taparo a cumpărat deja încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, care sunt pregătite chiar acum pentru expediere, care vor ajunge în fabrică la data de 7 aprilie. Următoarea investiție a grupului Taparo va fi pentru producția măștilor FFP2, clasă superioară de protecție, și FFP3, cel mai înalt nivel de protecție, care vor fi realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii covid-19. Această linie tehnologică este deja comandată și va pleca spre fabrica Techtex pe data de 15 aprilie, urmând a intra în producție în a doua parte a lunii.

De precizat că în momentul de faţă această companie realizează și circa 1.000 de combinezoane de protecție/zi, iar planul grupului Taparo este să extindă producția de măști de protecție la circa 10 milioane/lună. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele măști de protecție de producţie românească au fost trimise spre Suceava.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primele măști de protecție de producţie românească au fost trimise spre Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei