Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenționare

Coman solicită din nou fonduri pentru Spitalul Fălticeni, pentru „a nu se ajunge în situația în care oamenii vor muri de alte boli decât de coronavirus”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, reia demersurile pentru alocarea sumei de cinci milioane de euro necesară pentru deschiderea noului spital din acest municipiu. Cătălin Coman a atras atenția că, dacă nu se va deschide acest nou spital, s-ar putea ajunge în situația în care ar muri mulți suceveni care suferă de alte boli, persoane care nu sunt infectate cu noul coronavirus. „Facem încă un apel, disperat, pentru alocarea fondurilor necesare pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală a noului spital municipal. Spitalul Județean Suceava a fost declarat deja în mod oficial spital Covid – 19, ceea ce înseamnă că la această unitate spitalicească se vor trata doar cazurile de coronavirus. De asemenea, am văzut că presiunea  este foarte mare pe Spitalul Municipal din Rădăuți, unde ajung foarte mulți pacienți”, a declarat Cătălin Coman. El a adăugat că exact același lucru se întâmplă și la Fălticeni, unde spitalul vechi a fost declarat spital suport.

„În momentul de față avem un număr foarte mare de bolnavi care ajung la Fălticeni, cum se întâmplă și la Rădăuți. Din păcate, o să ajungem în situația în care populația va avea de suferit, iar unii vor muri și din alte boli decât de coronavirus. Oamenii care nu sunt infectați cu noul coronavirus, dar sunt bolnavi trebuie tratați undeva”, a arătat primarul din Fălticeni. El a precizat că spitalul vechi din Fălticeni este deja prea aglomerat, dar a subliniat faptul că în acest municipiu este un spital nou, „o bijuterie de spital”, căruia îi mai lipsesc doar dotările și aparatura medicală. Cătălin Coman a reamintit faptul că dacă ar exista fonduri de la Ministerul Sănătății, noul spital municipal ar putea fi deschis parțial în aproximativ trei săptămâni și va putea prelua bolnavi care nu sunt infectați cu noul coronavirus și care au nevoie de tratamente. Pe de altă parte, el a explicat că dacă va fi deschis, noul spital va asigura și dublarea capacității secțiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, aspect extrem de important în perioada aceasta, în condițiile în care maternitatea din Fălticeni este supraaglomerată.

Coman consideră că locuitorii din Fălticeni au fost efectiv mințiți atunci când s-a anunțat alocarea fondurilor pentru noul spital municipal. „Până nu voi vedea fila din buget cu alocarea sumei de cinci milioane de euro nu voi crede că s-a rezolvat problema noului spital din Fălticeni”, a spus primarul municipiului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coman solicită din nou fonduri pentru Spitalul Fălticeni, pentru „a nu se ajunge în situația în care oamenii vor muri de alte boli decât de coronavirus”.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coman solicită din nou fonduri pentru Spitalul Fălticeni, pentru „a nu se ajunge în situația în care oamenii vor muri de alte boli decât de coronavirus”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei