Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deznădejde

O cunoscută bloggeriță și scriitoare, Prințesa urbană, despre haosul de la Spitalul Sv: „Socrul meu nu a fost văzut de un medic timp de 24h”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strigăt de disperare din partea Ioanei Chichet-Macoveiciuc, o cunoscută bloggerița (printesaurbana.ro) și scriitoare de cărți pentru copii, cu privire la modul în care a fost tratat socrul său, la Spitalul Județean Suceava.

Marți seară, aceasta a scris pe pagina sa de facebook, foarte populară de altfel, că tatăl soțului ei, cu o stare de sănătate foarte fragilă, nu primește tratamentul de care are nevoie, iar timp de 24 de ore nu a fost văzut de nici un medic.

Bărbatul, în stare gravă, „are pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede (…) Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat.Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament. (…) De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon. Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă”, a scris Ioana Chichet-Macoveiciuc. 

Aceasta susține că nu a cerut tratament special pentru el sau prioritate în fața altor pacienți, ci ar fi vrut să fie informată despre starea de sănătate a bărbatului.

„Am cerut să înțelegem de ce nu primește dializă, de ce am fost mințiți de oamenii din spital, de ce nu este văzut de medic, deși starea lui era și este gravă”, adaugă bloggerița.

 

„Sistemul este în colaps”

Câteva ore mai târziu, tânăra a făcut o nouă postare în mediul online prin care anunța că în noaptea dintre marți spre miercuri, socrul său a fost văzut de un medic, i s-a luat glicemia, i s-a administrat insulină, a primit ceai și pâine.

„Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău. A vorbit soacra mea cu el la telefon”, a mai menționat scriitoarea. Aceasta susține că atât soacra, cât și socrul său, au simptomele infectării cu COVID 19, însă nu au fost testați încă.

Datorită notorietății scriitoarei, postarea inițială a acesteia a fost preluată de presa națională, fiind distribuită de peste 3000 de conturi în mediul online. Mai mult, aceasta a reușit să aibă o intervenție telefonică la un post de televiziune de mare audiență, unde a semnalat o parte din problemele cu care se confruntă pacienții de la Suceava. Povestea acesteia a ajuns și la Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, tot prin intermediul televiziunilor centrale.

„Sistemul este în colaps și nu e din cauza COVID, încă nu sunt pline paturile. Sistemul este în colaps pentru că aici a fost adus de toată lumea, inclusiv de fiecare dintre noi. Nu acuz medicii din spitalul de la Suceava, știu că sunt puțini, noi, aduși care cine știe de unde, obosiți, poate bolnavi, sigur depășiți. Îmi doresc ca ei să primească cele necesare pentru a-și face meseria. Ei și toate cadrele medicale. Raed Arafat a promis că va solicita o mai bună comunicare între spitale și familii. Eu știu că asta va fi greu de făcut, pentru că nu are cine și nu prea se știe cum”, susține Ioana Chichet-Macoveiciuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O cunoscută bloggeriță și scriitoare, Prințesa urbană, despre haosul de la Spitalul Sv: „Socrul meu nu a fost văzut de un medic timp de 24h”.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O cunoscută bloggeriță și scriitoare, Prințesa urbană, despre haosul de la Spitalul Sv: „Socrul meu nu a fost văzut de un medic timp de 24h”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei