Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicul-șef de la Boli Infecțioase Suceava: „Sunt optimistă că ne vindecăm și ne întoarcem. Lupta acum începe”

Joi, 2 Aprilie 2020 (15:18:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul-șef al secției de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență Suceava, dr. Monica Terteliu, bolnavă de COVID -19, la fel ca toți ceilalți medici din această secție, a transmis, joi, un mesaj de încurajare pentru suceveni. Ea se află încă în autoizolare, dar speră ca testele să fie negative și de duminică să se poată întoarce la muncă.

„Suntem pe poziție, luptăm zi și noapte ca pacienții să aibă cea mai bună îngrijire, în condițiile lipsei acute de personal. Toate pavilioanele de la spitalul vechi sunt pline, este un singur medic pe zi care face gardă, noi, ceilalți, încercăm să asigurăm suportul, pentru că sunt medici de alte specialități. Noi, medicii de la Boli Infecțioase, toți ne-am îmbolnăvid de COVID”, a arătat medicul.

·      „Nici un pacient nu a rămas fără medicație și se fac în continuare eforturi pentru asta”

Chiar și în aceste condiții extrem de dificile, dr. Terteliu a declarat că atât ea, cât și ceilalți colegi infecționiști și de alte specialități pot ajuta de oriunde.  La fel ca și alți medici, ea a stat în spital în prima etapă a bolii și tratamentului, în perioada 23-27 martie, după aceea a stat în izolare împreună cu soțul său, și el pozitiv.

„Sunt optimistă că ne vindecăm și ne întoarcem. Lupta acum începe. Echipamente sunt, doar măștile lipsesc. Societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să ne ajute”, a spus medicul.

Tatăl doctoriței Terteliu, medicul anestezist Dorin Stănescu, cu rezultat negativ la testare, s-a mutat de acasă la hotel și a lucrat permanent la spital, în ciuda faptului că are 64 de ani și este în grupa de risc în caz de contaminare. „La Terapie Intensivă au cazuri intubate, sunt pacienți în stare gravă, cum să nu meargă?!”, a spus dr. Terteliu.

Medicul a subliniat că în toată această perioadă „nici un pacient nu a rămas fără medicație și se fac în continuare eforturi pentru asta. Nu s-a întrerupt tratamentul nici măcar o singură zi”.

Pacienții cu forme severe primesc medicamentul Plaquenil, iar ceilalți primesc Kaletra.

Dr. Monica Terteliu a mai spus că nu și-a văzut copiii de aproape două săptămâni, „dar fiica mea a spus că e mândră de mine, chiar dacă vorbesc puțin cu ea fiindcă stau în telefon cu spitalul. Asta îmi dă putere”.

Totodată, ea îi învită pe suceveni „să strângă rândurile în jurul nostru și ulterior să ne critice; va veni și ziua în care ne vom liniști, atunci vom putea fi judecați!”

De asemenea, sfătuiește oamenii să nu trateze cu ușurință infecția cu noul coronavirus, chiar în cazul  formelor ușoare de boală. Și acestea trebuie monitorizate atent și la primele simptome respiratorii persoana în cauză trebuie să contacteze medicul de familie și acesta îi va spune dacă trebuie să meargă la UPU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul-șef de la Boli Infecțioase Suceava: „Sunt optimistă că ne vindecăm și ne întoarcem. Lupta acum începe”.
 Vizualizări articol: 10925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 12 voturi
Medicul-șef de la Boli Infecțioase Suceava: „Sunt optimistă că ne vindecăm și ne întoarcem. Lupta acum începe”4.2512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei