Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum să eliminăm stresul în această perioadă

Cu ajutorul variantei simplificate a exercițiului prezentat mai jos puteți intra imediat într-o stare de relaxare profundă. Vă recomandăm fie să memorați exercițiul, fie să realizați o înregistrare audio cu vocea dumneavoastră pe care să o ascultați. Efectul este cumulativ și practicând zilnic veți intra în stări tot mai profunde de relaxare. Varianta audio realizată de noi o puteți accesa pe site-ul www.mihaimoisoiu.ro la secțiunea Terapie online. De asemenea, puteți achiziționa peste 100 de alte înregistrări terapeutice audio personalizate pe diverse teme (vindecarea anxietății, depresiei, fobiilor și traumelor, dezvoltarea stărilor de iubire, iertare, calm, echilibru interior, încredere în forțele proprii etc.).

Înainte de a începe, închidem televizorul, radioul, telefonul pentru a nu fi deranjați. Ne așezăm într-o poziție cât mai comodă pe un scaun sau pe pat, pe un fotoliu.

Inspirăm și expirăm profund de câteva ori, spunem o rugăciune care ne înalță sufletește. Cu fiecare respirație pe care o facem corpul nostru se relaxează și se destinde tot mai mult. Percepem cum întregul corp devine treptat tot mai moale și mai destins. Acum starea de relaxare este tot mai profundă și mai adâncă. Relaxăm gradat fruntea, tâmplele, scalpul, ceafa, maxilarul, gura, nasul, ochii. Percepem cum toate tensiunile și tot stresul localizat în zona capului se scurg afară și dispar definitiv. Relaxăm acum zona gâtului, partea din față și partea din spate a gâtului. Percepem cum zona gâtului se destinde și se relaxează tot mai mult și mai profund. Mușchii umerilor, umerii se destind și se relaxează tot mai mult și mai bine. Toate tensiunile și toate stările de încordare din zona umerilor se scurg afară și dispar definitiv. Relaxăm acum brațele și mușchii brațelor, relaxăm antebrațele, relaxăm palmele și degetele de la mâini. Percepem cum toate tensiunile și tot stresul acumulat în zona brațelor se scurge afară prin degetele de la mâini și dispare definitiv. Brațele sunt acum destinse și moi, grele, din ce în ce mai grele și mai relaxate. Relaxăm acum pieptul, mușchii pieptului. Toată zona pieptului se destinde și se relaxează tot mai mult și mai profund. Absolut toate tensiunile, tot stresul, toate grijile și frământările interioare acumulate în această zonă se scurg afară și dispar definitiv. Cu fiecare respirație pe care o facem mușchii spatelui se relaxează tot mai mult și mai bine. Percepem acum cum se relaxează din ce în ce mai mult tot spatele, începând din zona cervicală până jos, în zona sacrală. Cu fiecare respirație pe care o facem simțim cum întreg spatele se destinde tot mai mult, mai profund. Percepem cum mușchii abdomenului devin din ce în ce mai destinși și mai relaxați. Acum toate tensiunile și tot stresul acumulat în această zonă se scurg afară definitiv. Toată zona abdomenului este acum perfect destinsă și relaxată. Cu fiecare respirație pe care o facem zona taliei, bazinul se relaxează și se destind tot mai mult și mai bine. Relaxăm gradat coapsele, genunchii, gambele, gleznele, tălpile și degetele de la picioare și percepem cum toate tensiunile și tot stresul din picioare se scurg definitiv afară prin degetele de la picioare. Acum corpul nostru este perfect destins și relaxat. Respirația este tot mai ușoară și relaxată. Cu fiecare respirație pe care o facem simțim cum întregul nostru corp devine tot mai greu, din ce în ce mai greu și mai relaxat. Absolut toate tensiunile și tot stresul au dispărut definitiv din întreaga noastră ființă. Acum suntem plini de energie, încredere, echilibrați și gândim pozitiv. De fiecare dată când ascultăm această înregistrare și ne focalizăm asupra respirației, vom intra cu ușurință într-o stare tot mai profundă de relaxare, de regenerare și de vindecare a întregii noastre ființe.

Numărăm încet de la cinci la unu. Când ajungem la unu deschidem ochii și revenim la activitățile zilnice plini de energie, sănătoși, optimiști și relaxați. Cinci, patru, trei, doi, unu. Deschidem ochii și inspirăm adânc de câteva ori. Succes!

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să eliminăm stresul în această perioadă.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 25 voturi
Cum să eliminăm stresul în această perioadă5.0525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei