Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2020 - Anul XXV, nr. 62 (7367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Trei indivizi, suspectați de furturi în valoare de peste 20.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii Secției Rurale Gălănești, cu sprijinul unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au reușit să destructureze un grup de hoți, care în decurs de câteva săptămâni a comis furturi cu un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

Hoții intrau, de regulă, în case bătrânești nelocuite de unde plecau cu aproape tot ce le cădea în mână. Erau vizate cu preponderență haine tradiționale, cum ar fi bundițe, ii, ițari, dar și scoarțe, bunuri care erau ulterior vândute persoanelor care comercializează lucruri tradiționale la mănăstirile din zona Gura Humorului.

Până în prezent, oamenii legii au reușit să documenteze 8 furturi din Voitinel, două din Bilca și unul din Vicovu de Jos, dar potrivit informațiilor existente sunt și alte victime.

Pentru a aduna probe, anchetatorii au solicitat emiterea unor autorizații pentru percheziții la locuințele suspecților. Un judecător din Rădăuți a aprobat aceste percheziții, astfel încât polițiștii din Gălănești, cu sprijinul a două grupe ale SAS, au putut descinde la locuințele din Voitinel ale celor trei suspecți.

Doi dintre ei au fost găsiți la domiciliu și au recunoscut mare parte din furturi, însă al treilea este dispărut, dar polițiștii spun că este vorba de o chestiune de timp până va fi găsit.

”În urma perchezițiilor s-au identificat și ridicat bunuri de uz gospodăresc, IT, un covor tradițional și încălțăminte despre care existau probe că provin din furturi. În cadrul activităților de cercetare penală ce au urmat, o parte din bunurile recuperate au fost  recunoscute procedural de către persoane vătămate în dosarul penal în cauză, iar pentru restul în perioada imediat următoare urmează activități procedurale de inventariere și recunoaștere în alte dosare penale cu autori necunoscuți, unde sunt înregistrate fapte cu mod de operare asemănător”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Trebuie spus că aproape 80% din bunurile furate au fost recuperate, iar procurorul de caz a decis ca suspecții să fie cercetați în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de ”furt calificat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei indivizi, suspectați de furturi în valoare de peste 20.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei indivizi, suspectați de furturi în valoare de peste 20.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei