Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2020 - Anul XXV, nr. 62 (7367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Femeile de afaceri solicită măsuri de sprijin al IMM-urilor împotriva efectelor coronavirusului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, condusă de suceveanca Liliana Agheorghicesei, solicită tuturor factorilor de decizie măsuri de sprijinire a IMM-urilor împotriva efectelor COVID-19.

Liliana Agheorghicesei a declarat că în contextul actual provocat de intensificarea efectelor virusului COVID-19, cu implicații dramatice la nivel uman, social, economic, Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) solicită autorităților și instituțiilor publice, deputaților, senatorilor de la nivelul Regiunii Nord-Est și României, tuturor factorilor de decizie, adoptarea de urgență a soluțiilor și măsurilor optime de susținere și sprijinire a mediului de afaceri, în special al IMM-urilor- motorul economiei naționale, pentru a preveni destabilizarea economică a României și prăbușirea economiei românești.

Ea a arătat că măsurile trebuie să vizeze toate domeniile de activitate economică, cu acțiune rapidă și imediată în special asupra turismului, hoteluri și restaurante, serviciilor sau transporturilor. Printre măsurile propuse de femeile de afaceri din Regiunea Nord-Est se numără alocarea de fonduri pentru asigurarea de lichiditate și capital de lucru IMM-urilor, accesul facil al IMM-urilor la investiții, prin modificarea legislației privitoare la achizițiile publice, dar și modificarea legislației privind Codul Muncii, pentru susținerea angajaților din IMM-uri. Liliana Agheorghicesei a adăugat că în domeniul fiscal ar trebui să se decidă anularea, pe o perioadă de timp limitată, a taxelor și impozitelor locale și centrale. Ea a mai propus și înghețarea, pe o perioadă de 6 luni, a creditelor și dobânzilor bancare, dar și furnizarea de instrumente specifice sectoarelor economice aflate în dificultate sau grav afectate. Astfel, în turism ar trebui să se acorde imediat voucherele de vacanță, iar în transporturi să fie oferite subvenții pentru plata salariilor angajaților.

„Traversăm o perioadă dificilă, un moment de răscruce pentru noi, ca oameni, dar și pentru afacerile pe care le conducem. Se impune, mai mult ca oricând, să privim cu responsabilitate situația, și să luăm cele mai bune decizii pentru noi, pentru afacerile noastre și angajații noștri, pentru comunitatea în care trăim”, a declarat Liliana Agheorghicesei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile de afaceri solicită măsuri de sprijin al IMM-urilor împotriva efectelor coronavirusului.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile de afaceri solicită măsuri de sprijin al IMM-urilor împotriva efectelor coronavirusului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei