Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2020 - Anul XXV, nr. 62 (7367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Antreprenorii iau măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului, unii suspendând chiar activitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fălticeni, proprietarii restaurantelor și magazinelor au luat deja măsuri pentru a limita, atât cât se poate, răspândirea coronavirusului, unii punând chiar lacătul pe ușă. Cele două supermarketuri, cele câteva marketuri și multe magazine de cartier asigură dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, uși de acces), Kaufland a pus la intrare aparate automate cu dezinfectant pentru mâini, iar la LIDL, o persoană urmărește ca fiecare client să-și dezinfecteze mâinile, chiar dacă poartă mănuși.

La unele farmacii a fost limitat accesul mai multor persoane, astfel încât să fie asigurată o distanță destul de mare între oamenii care așteaptă la rând să cumpere medicamente.

Pentru că prevenția este mai importantă decât distracția, pub-ul Imperial Grill&Music a amânat petrecerea care trebuia organizată în seara zilei de sâmbătă, 14 martie, pentru că “prevenția este mai importantă decât distracția”. Și Claudiu Amariei, proprietarul restaurantului Ventus, al unui magazin de birotică și al unui centru de copiere documente a sistat activitatea începând de sâmbătă, 14 martie, inclusiv serviciul de livrări la domiciliu. Gândită în scop preventiv, măsura are un caracter temporar de două săptămâni și ar putea fi extinsă în funcție de evoluția situației. Prin gestul său, antreprenorul fălticenean a dorit să transmită un semnal mediului local privat, care și așa în ultimele zile a înregistrat scăderi masive ale vânzărilor, cu excepția magazinelor în care se comercializează produse alimentare, apă plată, hârtie igienică, unde vânzările au fost mai mari decât în perioada sărbătorilor.

O măsură similară au luat și administratorii magazinului Anotimp, Elena Bordei și Viorica Amariei, care au anunțat că magazinul nu va fi deschis în următoarea perioadă. Magazinul comercializează obiecte de îmbrăcăminte și de uz casnic. Atât Ventus Company, cât și Anotimp au anunțat că își vor plăti angajații pentru perioada cât vor sta acasă.

 

Peste 100 de localnici au revenit în ultima perioadă din Italia

Potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, la momentul de față nu sunt cazuri confirmate de coronavirus la Fălticeni.

Conform primarului Cătălin Coman, până vineri, 13 martie, 108 persoane s-au întors în Fălticeni din Italia, de la sfârşitul lunii februarie, 18 fiind în procedură de monitorizare.

“Nu putem avea date foarte certe cu privire la numărul celor veniți din străinătate, pentru că sunt tot felul de trasee mai mult sau mai puțin întortocheate pe care vin. Oficial avem 108 veniți doar din Italia. Un grup format din cinci elevi şi doi profesori, de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, urmează să se întoarcă  din Spania, zona Casar de Caceres, unde au participat la un proiect Erasmus. Toţi membrii delegaţiei sunt sănătoşi, dar urmează să respecte dispoziţiile autorităţilor medicale. Un cetățean de pe strada Magazia Gării venit din Germania este internat la Suceava, au trimis probele la Iași, nu avem încă un răspuns. Vă dați seama ce-ar fi dacă s-ar dovedi coronavirus pe Magazia Gării, aglomerația este foarte, foarte mare.

La noul spital am putea avea cel mai bun spațiu din toată Moldova, din păcate nu-i dotat. Putem caza în condiții optime 400 – 500 oameni, dar nu-i putem întinde pe jos. Spitalul actual nu are niciun loc disponibil pentru posibil infectații cu coronavirus, trebuie singur în cameră și grup sanitar în cameră”,  a precizat primarul Cătălin Coman.

Luni, 16 martie, activitatea Primăriei Fălticeni va fi închisă pentru efectuarea dezinfecției generale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antreprenorii iau măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului, unii suspendând chiar activitatea.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antreprenorii iau măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului, unii suspendând chiar activitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei