Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2020 - Anul XXV, nr. 62 (7367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Singuri acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situația chiar s-a schimbat de la oră la oră, așa cum scriam în articolul de vineri, astfel că nici etapa Ligii 1 programată inițial pentru weekend nu s-a mai jucat. Ba chiar acum ne găsim în plină stare de urgență, adică o situație în care nu ne-am mai aflat de la mineriada din 1999, când Miron Cozma credea că poate face cu statul român ceea ce făcea cu Jiul Petroșani. Dar atunci locuitorii din alte zone decât cele aflate pe traseul minerilor spre București puteau rămâne relaxați, problema era la nivel central. Dacă ne uităm și mai în spate, românii s-au găsit în situații încă și mai grele pe vremea lui Ceaușescu, care a instituit starea de necesitate după izbucnirea revoluției în Timișoara, dar și mai înainte, la cutremurul din 1977. Între aceste două evenimente dramatice, pentru că putea, dar și pentru că o dăduse de gard, Ceaușescu a mai instituit o dată starea de necesitate, în 1985, în unitățile din sistemul energetic național, în care urma să se aplice un regim de lucru militarizat. Revenind în zilele noastre, dușmanul este unul invizibil, ceea ce-i face pe mulți să-l nege, să-l bagatelizeze sau să vânture conspirații. Dar asta e altă poveste. Cum sportul înseamnă viață activă, s-a pus și el între paranteze. La știrile sportive vedem fotbaliști celebri care gătesc sau care trag tare la sală, la aia proprie. Dar nu numai la nivel profesionist s-a stricat jucăria, ci și la amatori. De exemplu, eu am fost anunțat că s-a închis baza unde joc tenis, iar aia unde joc fotbal are timp să facă anunțul până weekend-ul următor. Asta e, stăm acasă, o carte bună, un film bun, un joc de societate. Sau jucăm fotbal din ”poignet” pe computer. Cei de modă veche, care nu le au cu joystick-ul, au prilejul de a urmări astfel de meciuri comentate pe DigiSport! Deși pe mine, unul, nu m-a atras găselnița. Mai degrabă aș ieși pe balcon să cânt, precum Simone Inzaghi, antrenorul lui Lazio. Face bine la moral. Măcar la cel propriu, pentru al vecinilor n-aș garanta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singuri acasă.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Singuri acasă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei