Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2020 - Anul XXV, nr. 53 (7358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buni platnici

13% dintre contribuabilii rădăuțeni și-au achitat dările locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Serviciului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei municipiului Rădăuți, economistul Silviu Ursescu, consideră promițător nivelul de încasări din primele două luni din anul în curs, în condițiile în care o bună parte din contribuabili, persoane fizice și juridice, și-au achitat taxele și impozitele locale. „La două luni de la startul procedurilor de încasare a taxelor și impozitelor locale, am constatat că acestea au un cuantum de realizare de circa 13 la sută din bugetul prognozat pentru anul 2020, suma fiind de circa 5,5 milioane de lei. În cazul persoanelor fizice, la capitolul impozite pe clădiri au fost încasate 960 de mii de lei, la impozitul pe teren 466 de mii, iar impozit pe mijloace de transport 621 de mii de lei, adică o proporție de 35 de procente. La persoanele juridice, procentul este mai mic, 212 mii pentru impozitul pe clădiri, 88 de mii impozit pe teren și 130 de mii impozit pe mijloacele de transport. O creștere mai semnificativă se observă la veniturile provenite din amenzi, aici au fost încasate 184 de mii, ceea ce înseamnă cu 20 la sută mai mult decât în aceeași perioadă din anul trecut. Punem această creștere pe seama măsurilor sporite de executare silită, dar și pe creșterea punctului de amendă. Reamintim tuturor contribuabililor persoane fizice că, dacă vor opta pentru achitarea integrală a impozitelor până la 31 martie, vor beneficia de o bonificație de zece la sută. Mai trebuie menționat că și în acest an se vor încasa cu prioritate amenzile, așa cum prevede Codul de procedură fiscală, iar după încasarea acestora se va putea trece la stingerea obligațiilor din impozitele și taxele locale”, a precizat Silviu Ursescu. În primăria rădăuțeană este deschis zilnic un ghișeu pentru plata acestor taxe, iar în perioadele mai aglomerate se mai pune la dispoziția contribuabililor încă un ghișeu. Programul de funcționare al acestor ghișee este zilnic între orele 08.00 și 15.30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13% dintre contribuabilii rădăuțeni și-au achitat dările locale.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13% dintre contribuabilii rădăuțeni și-au achitat dările locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei