Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2020 - Anul XXV, nr. 53 (7358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda Forestieră Suceava

Amendă de 10.000 de lei și lemn confiscat, în urma depistării unui transport dublat, pe același aviz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Forestieră Suceava a demarat mai multe verificări privind respectarea regimului silvic ca urmare a unor informații apărute în spațiul public în data de 29.02.2020, informații care erau publicate de către un cetățean care a sesizat posibilitatea efectuării de transporturi multiple cu material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire.

În colaborare cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au fost demarate mai multe verificări, atât în fond forestier, locul de proveniență a materialului lemnos, precum și pe raza comuna Arbore, la sediul social al societății comerciale în cauză.

”Pentru probarea faptelor sesizate, s-a procedat la interogarea sistemului SUMAL, a componentelor sale precum Iwood Tracking, respectiv Oracle B.I. Interactive, precum și a altor tehnici de probă.

În consecință, s-a constatat faptul că transportul de material lemnos din seara de 28.02.2020 efectuat în baza avizului de însoțire seria AR nr. 3424263, pentru care a fost obținut codul unic 120015E6Y1617, ora 19:42:54, a fost dublat în aceeași seară, respectiv data de 28.02.2020, în jurul orei 22.00”, a explicat șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Drept urmare, s-a procedat la confiscarea cantității de 16,404 mc, lemn rotund rășinoase, material lemnos care a fost transportat fără documente legale de însoțire, precum și la sancționarea operatorului economic în cauză, cu contravenție silvică în cuantum de 10.000 de lei, așa cum prevăd normele tehnice specifice din domeniu.

”Garda Forestieră Suceava va continua verificările pentru identificarea și sancționarea posibilelor fapte de natură contravențională sau penală, atât la punctul de lucru al societății comerciale în cauză, precum și în fondul forestier administrat de către OS Bucovina, care reprezintă locul de proveniență a materialului lemnos confiscat.

În continuare vor fi organizate și alte verificări în zona fondului forestier de unde materialul lemnos provine, pe drumurile forestiere de acces, precum și pe drumurile publice.

Garda Forestieră Suceava și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava salută inițiativa societății civile, pentru implicarea și sesizarea faptelor de nerespectare a regimul silvic, ceea ce poate conduce la descurajarea tăierilor ilegale a  pădurii”, a adăugat inspectorul-șef al GF Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de 10.000 de lei și lemn confiscat, în urma depistării unui transport dublat, pe același aviz.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amendă de 10.000 de lei și lemn confiscat, în urma depistării unui transport dublat, pe același aviz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei