Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2020 - Anul XXV, nr. 53 (7358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   25 imagini |   ø fişiere video

Un răsfăț dulce

Cofetăria Delicitate – deserturi desăvârșite din ingrediente proaspete, de la furnizori locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calitatea și prospețimea ingredientelor, atenția pentru fiecare produs, asocierile inedite de gusturi sunt atuurile cu care Delicitate a câștigat încrederea clienților săi

Odată descoperit gustul fin și catifelat al deserturilor Delicitate, este foarte greu să îl uiţi. Este o revelaţie dulce, care te răsfață, te cucerește și te convinge de la prima degustare că trebuie să revii.

Din anul 2018, Cofetăria Delicitate (municipiul Suceava, bdul 1 Mai, nr. 8, lângă Urban) se dedică deserturilor rafinate, definite de frăgezime și prospețime, care aduc un nou standard de calitate produselor de cofetărie.

Este o afacere locală, de familie, pornită din pasiune, care se dezvoltă constant, ghidată de preocuparea pentru deserturi bine făcute.

„Suntem un business de familie, început în 2018, când m-am întors acasă, la Suceava, după ani buni petrecuți în București. S-a întors și sora mea din Anglia, și alături de mama am dezvoltat această afacere. La început făceam prăjituri, torturi doar pentru prieteni, iar ei ne-au încurajat foarte mult”, mărturisește Raluca Giosan, managerul cofetăriei. Povestește că au deschis laboratorul la finalul anului 2018, lucrurile au mers bine, iar în august 2019 au deschis punctul de desfacere - Cofetăria Delicitate – de pe bulevardul 1 Mai, nr. 8, lângă restaurantul Urban, vizavi de Inspectoratul Județean de Poliție.

 

Care este oferta Delicitate

Pentru momentele de poftă de ceva dulce, de sărbători sau pentru evenimente speciale (nunți, aniversări, cumătrii), oferta Delicitate cuprinde prăjituri (de la cele asortate, pentru platouri, la cele sofisticate, bogate în cremă, fructe proaspete și glazură), torturi, specialități de sărbători (cozonac, pască), chiar și sărățele.

Cât privește prăjiturile asortate, portofoliul cofetăriei cuprinde prăjiturile Snickers, Cheesy(cu brânză și jeleu de frunte de pădure), diverse sortimente de foi cu cremă, ciocolată de casă, tarte (cu cremă de vanilie și fructe proaspete), nuci (realizate după rețeta clasică, cu smântână, nucă și puțin rom), raffaello etc.

Un alt desert vedetă la Delicitate este eclerul, un dulce clasic, preferatul multor generații, realizat din cremă de vanilie mixată cu mascarpone și glazurat cu cremă de ciocolată, mixată cu unt, gălbenușuri și sirop de zahăr.

Printre alte bunătăți ispititoare de la Delicitate mai amintim de pavlova (din bezea din albușuri proaspete, cu cremă de frișcă, mascarpone și fructe), tiramisu, cremșnit (reinterpretat cu fructe de pădure și foietaj sfărâmițat), cannoli (cu ricotta și mascarpone, cu cremă foarte puțin îndulcită și fistic presărat), cheese cake (cu cremă de brânză dulce și un jeleu de fructe de pădure), cafe delice (pandișpan însiropat cu cafea, cremă de vanilie cu mascarpone, alune caramelizate și bezea cu ness).

 

Torturi apetisante

Combinații nebănuite de gusturi, care se potențează reciproc și se completează perfect, se regăsesc în cele zece sortimente de torturi de la Delicitate.

„Tortul casei este, cred, cel mai apreciat tort al nostru și ne reprezintă, este rețeta noastră de la A la Z, pe placul întregii familii. Are blat de ciocolată, cremă de frișcă cu mascarpone, ciocolată albă și fructe de pădure, iar deasupra folosim crema noastră de ciocolată, aceeași de la eclere”, povestește Raluca.

Red velvet, un tort foarte în vogă și foarte delicios, îmbogățit cu zmeură, cu cremă de brânză cu frișcă naturală, este, de asemenea, un răsfăț perfect pentru iubitorii de dulce. Carrot cake, Tort Oreo, Tort cu vanilie și zmeură (cu blat de mac, cremă de vanilie mixată cu mascarpone, frișcă și zmeură), Tortul de bezea, Tort de ciocolată cu vișine, Tort cu frișcă și nucă fiartă în lapte, Tort diplomat sunt alte combinații delicioase de gusturi și arome pe care clienții le pot alege.

Cozonacii, un produs cu care Delicitate a pornit la drum în 2018, sunt realizați cu ingrediente proaspete, cu unt topit, fără margarină sau uleiuri vegetale. Crema este făcută din nucă proaspăt măcinată, nu din premixuri, cu lapte, albuș de ou, zahăr, cacao, rahat sau vișine.

Prăjiturile de post sunt o altă gamă de dulciuri căutate, mai ales în această perioadă, de suceveni.

„Nu avem o diversitate mare la prăjiturile de post, sunt produse pe care le putem realiza din ingredientele pe care le agreăm, pentru că nu folosim frișcă vegetală sau margarină. Vorbim despre negresă, prăjitură cu mere, tartă cu cremă de vanilie, pachețele cu vișine cu un aluat fraged clasic etc.”, au povestit cei de la cofetăria Delicitate.

 

Ingrediente de la producători locali, fără premixuri și prafuri

Calitate produselor este dată de faptul că ingredientele folosite sunt foarte atent alese, naturale, de la producători locali.

„Rețetele noastre sunt simple, curate, folosim doar ingrediente naturale, de la furnizori din zonă, și aici vorbim despre lactate, ouă, făină. Mascarpone și ricota, pe care le folosim în multe dintre rețetele noastre, le procurăm de la furnizori din străinătate. Nu folosim premixuri, deși sunt furnizori care ne ofertează constant, însă nu le agreăm sub nici o formă. Produsele noastre sunt fără margarină, potențiatori de gust, arome sintetice, aditivi sau ce se mai găsește pe piață din această categorie”, a mai adăugat Raluca Giosan.

Însă Cofetăria Delicitate este și despre creativitate, despre combinații inedite de gusturi, rețete clasice reinterpretate, arome noi.

„Pregătim și sortimente clasice, dar și rețete speciale, deosebite, rețete pentru care contribuim cu note personale. Trecem rețetele prin încercări, căutăm inspirație, plus că mama are un fler deosebit, intuiție în a potrivi și combina ingredientele. Ea înțelege rețetele, le adaptează, le șlefuiește”, a mai spus Raluca.

 

Dulciuri pentru momente speciale

Deserturile și torturile Delicitate sunt perfecte pentru momente speciale, acestea putând fi aranjate și sub formă de candy bar sau servite în cutiuțe cochete, personalizate.

Pentru candy baruri se pregătesc prăjituri asortate, mini choux a la creme, mini eclere, mini cheesecake, acadele, brioșe, cannoli, creme mousse cu fructe și ciocolată sau pavlova.

 

Contact, facebook și insta

Cei care doresc să se bucure de un desert premium, dar nu sunt hotărâți ce să aleagă, pot vizita punctul de desfacere de pe bdul 1 Mai, pot accesa pagina de facebook a cofetăriei - https://www.facebook.com/delicitate/, cea de instagram - https://www.instagram.com/delicitate/, unde se pot delecta cu zeci de poze ochioase, cu dulciuri ispititoare. De asemenea, pentru comenzi sau alte detalii este disponibil numărul de contact 0746 298 695.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cofetăria Delicitate – deserturi desăvârșite din ingrediente proaspete, de la furnizori locali.
 Vizualizări articol: 5350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cofetăria Delicitate – deserturi desăvârșite din ingrediente proaspete, de la furnizori locali5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei