Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2020 - Anul XXV, nr. 53 (7358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Femeile din Siret, Rădăuți, Vadu Moldovei și Moldovița, testate gratuit pentru depistare precoce a cancerului de col uterin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate medical, din localitățile Siret, Rădăuți, Vadu Moldovei și Moldovița, vor fi testate în această lună și în prima decadă a lunii aprilie pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Silvia Boliacu, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că autospecialele pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate şi dotate, vor fi în orașul Siret în data de  26 martie, începând cu ora 9.30, la policlinica de pe str. Unirii nr.1; în municipiul Rădăuți în data de 27 martie, ora 9.30, la cabinetele medicilor Gabriela Lazăr și Bogdan Botez, de pe str. Ștefan cel Mare nr. 25; la Primăria Vadu Moldovei – în data de 3  aprilie și în comuna Moldovița în data de 10 aprilie, la Centru Adam. „Testarea este gratuită, recoltarea fiind efectuată în condiții de sterilitate, de către medici specialiști de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi implicați în derularea programului”, a subliniat Silvia Boliacu.

Campania de screening pentru depistarea activă precoce a cancerului de col uterin prin efectuarea testării Babeș-Papanicolau la populația feminină cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani este derulată de DSP Suceava, prin Compartimentul de evaluare și promovare a sănătății, Compartimentul de asistență medicală comunitară, cabinetele medicilor de familie și autoritățile publice locale, în colaborare cu Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

Institutul Regional de Oncologie Iaşi, prin unitățile mobile cu care a fost dotat de Ministerul Sănătății și specialiștii de care dispune, vine în sprijinul rețelelor de screening organizate în județ.

Informații suplimentare despre derularea acestei campanii puteți afla de la medicii de familie și de la DSP Suceava, Compartimentul de evaluare și promovare a sănătății, persoană de contact, asistent medical Zica Aga, tel. 0744194085.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile din Siret, Rădăuți, Vadu Moldovei și Moldovița, testate gratuit pentru depistare precoce a cancerului de col uterin.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile din Siret, Rădăuți, Vadu Moldovei și Moldovița, testate gratuit pentru depistare precoce a cancerului de col uterin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei