Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2020 - Anul XXV, nr. 53 (7358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect educațional

„Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie pentru copii, la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 6 – 10 aprilie 2020, Muzeul Național al Bucovinei derulează, la Muzeul de Istorie, în Sala de Pedagogie Muzeală, proiectul educaţional „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris” - atelier de caligrafie pentru copii. Activitățile din cadrul proiectului „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris” - atelier de caligrafie se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a  şi a IV-a, din municipiul  Suceava, care doresc să cunoască poveștile fascinante ale istoriei scrisului şi ale instrumentelor de scris și care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris,  să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă „vacanţa la muzeu”.

Ajuns la a IV-a ediție, proiectul care s-a bucurat de mare succes, dovadă fiind numărul mare de participanți și necesitatea repetării acestuia pe parcursul întregului an pentru a răspunde solicitărilor, își va desfășura activitățile zilnic, în intervalul 6 – 10 aprilie, între orele 10:00 – 13:00,  în Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului de Istorie Suceava.

 

Miniexpoziție cu instrumente de scris, din diferite timpuri

Participanții se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială (pergament, hârtie natur), utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana. Îndrumaţi de specialiştii muzeului din cadrul biroului Educație, Marketing și Comunicare, copiii vor crea semne după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor intra într-o poveste în care vor descoperi semnele grafice și literele, de la cuneiforme până la povestea cărților tipărite și a ustensilelor de scris din prezent. Tot în cadrul proiectului este pregătită o miniexpoziție cu instrumente de scris, din diferite timpuri, unele dintre ele aparținând unor mari personalități istorice, aflate în colecțiile Muzeului Național al Bucovinei.

„Într-o manieră creativă, prin intermediul activităților interactive (repetate zilnic în perioada 6 – 10 aprilie a.c.), muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea decorativă care va transforma literele şi cuvintele în adevărate opere de artă”, declară organizatorii.

 

Înscrieri

Înscrierea participanților se face pe baza fişelor de înscriere, în  limita locurilor disponibile. La atelier se pot înscrie un număr maxim de 20 participanți/zi. Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 2 aprilie 2020. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Taxa de participare este de 3 lei/copil.

Scopul proiectului educațional este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Național al Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, dezvoltarea abilităţilor în domeniul caligrafiei, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă. Informaţii suplimentare despre proiect şi fişele de înscriere se pot obține de pe site-ul Muzeului Bucovinei, www.muzeulbucovinei.ro, sau la telefon 0230-216439, interior 116, Biroul Educaţie Marketing şi Comunicare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie pentru copii, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie pentru copii, la Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei