Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2020 - Anul XXV, nr. 41 (7346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

"Oprește cancerul de col uterin! Alegeți Prevenția! Alegeți Să Fiți Sănătoase!", acțiune la Colegiul Silvic "Bucovina"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Silvic "Bucovina" Câmpulung Moldovenesc a fost marți, 18 februarie, gazda campaniei "Oprește cancerul de col uterin! Alegeți Prevenția! Alegeți Să Fiți Sănătoase!", inițiată de Televiziunea Intermedia Suceava. Evenimentul, organizat în colaborare cu Centrul de Studii "Ștefan cel Mare și Sfânt Bucovina", s-a adresat elevelor Colegiului Silvic "Bucovina", cadrelor didactice, dar și tuturor femeilor din comunitate.

Evenimentul a avut ca scop informarea tinerelor despre profilaxia și depistarea precoce a cancerului de col uterin. Doctorii Dan Dumitrache (de la Policlinica Industrială Suceava) și Carmen Stoica (de la DSP Suceava) le-au vorbit tinerilor despre boala care ucide în România 6 femei zilnic, în ciuda faptului că poate fi și prevenită, și tratată. 

Directorul Colegiului Silvic "Bucovina", ing. Alina Cuciurean, prezentă la acțiune, consideră că „nevoia de învățare, de cultură și de frumos sunt nevoi umane esențiale, însă trebuie să punem același accent și pe sănătatea fizică și pe dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, dorindu-ne ca aceștia să devină oameni echilibrați și împliniți, cetățeni responsabili și activi ai unei lumi diverse, multiculturale. Prin astfel de acțiuni, frecvente în școala noastră, dorim să le furnizăm copiilor informații corecte, de la sursă, despre nutriție, despre nevoia organismului de exercițiu fizic, despre comportamente de consum, despre educație sexuală, sănătate emoțională, străduindu-ne ca aceștia să înțeleagă importanța respectului de sine,  respect, în primul rând, pentru sănătatea lor fizică și mentală”. Conducerea Colegiului Silvic "Bucovina" Câmpulung Moldovenesc a transmis mulțumiri către Adriana Dascalu Bulină și către doctorii invitați la eveniment. „Prezența domniilor voastre ne-a onorat, iar informațiile furnizate au fost primite cu mare interes și de către elevele noastre și de publicul prezent azi la noi la școală, pentru că școala trebuie să redevină instituția comunității care să deschidă porțile educației nu numai pentru elevi, ci și pentru întreaga comunitate”, a completat Alina Cuciurean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Oprește cancerul de col uterin! Alegeți Prevenția! Alegeți Să Fiți Sănătoase!", acțiune la Colegiul Silvic "Bucovina".
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Oprește cancerul de col uterin! Alegeți Prevenția! Alegeți Să Fiți Sănătoase!", acțiune la Colegiul Silvic "Bucovina"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei