Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2020 - Anul XXV, nr. 41 (7346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tragedie

Un tânăr poliţist de 28 de ani, întors recent din luna de miere, găsit spânzurat în casă de colegi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist în vârstă de 28 de ani, ajutorul şefului de post din comuna Dorneşti, şi-a pus capăt zilelor în apartamentul din municipiul Rădăuţi în care locuia cu chirie, macabra descoperire fiind făcută de doi dintre colegii săi. Gestul agentului Daniel Gheorghe Dumitrescu a produs un şoc extrem printre colegii săi, care ştiau că tânărul este fericit alături de soţia sa, tot poliţistă.

Cei doi se căsătoriseră acum câteva luni, iar abia de o lună reveniseră din Thailanda, unde petrecuseră luna de miere.

 

Filmul ultimelor ore

Conform primelor cercetări efectuate de lucrătorii de poliţie, povestea care s-a finalizat cu gestul extrem al tânărului poliţist, care era însurat cu o colegă de serviciu de la Postul de Poliţie Dorneşti, porneşte de marţi noapte, din jurul orei 23.00, când cei doi au avut o discuţie contradictorie. În aceste condiţii, soţia agentului a plecat la părinţii săi în comuna Marginea, iar la scurt timp poliţistul, originar din Bădeuţi, s-a urcat în maşină şi a plecat de la apartamentul din Rădăuţi, de pe strada Mihai Viteazul, unde cei doi locuiau în chirie. Se pare că tânărul s-a plimbat prin municipiu timp de câteva ore, perioadă în care a trimis unor apropiaţi un mesaj de adio de pe telefonul mobil, după care, în jurul orei 04.00, s-a reîntors la apartament.

 

S-a spânzurat cu o cravată de clanţa uşii

Pentru că ieri dimineaţă nu s-a prezentat la serviciu şi nici nu a răspuns apelurilor telefonice, doi colegi de serviciu s-au deplasat la locuinţa de pe strada Mihai Viteazul, din Rădăuţi, şi au intrat în apartament, după ce au escaladat balconul. Acolo au descoperit trupul fără viaţă al tânărului care se spânzurase cu o cravată de clanţa uşii de la dormitor, cel mai probabil cu câteva ore înainte.

Tânărul avea o vechime de circa cinci ani în poliţie şi era cunoscut ca un bun profesionist.

 

Cazurile altor doi poliţişti suceveni care s-au sinucis

Din păcate, acest caz de sinucidere este al treilea în rândul poliţiştilor suceveni, într-un interval relativ scurt de timp.

În luna august a anului trecut, agentul principal Andrei Ionuţ Aursulesei, în vârstă de 32 de ani, care lucra în cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Dărmăneşti, şi-a tras un glonte în cap în timp ce se afla într-un autoturism Audi, pe Dealul Mănăstirii de la marginea cartierului Burdujeni.
Descoperirea a fost făcută chiar de către colegii acestuia, după ce agentul principal postase în acea după-amiază de 5 august, pe o reţea de socializare, un mesaj în care îşi arăta intenţia de a-şi pune capăt zilelor. O puternică depresie pare a fi stat la baza cumplitului gest. Tânărul ar fi avut datorii şi neînţelegeri în familie.

Andrei Ionuţ Aursulesei a pierdut lupta cu viaţa după o lună şi jumătate în care a zăcut în Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean Suceava, perioadă în care nu a avut şanse reale de a se recupera.
La finele anului 2018, o altă sinucidere a unui poliţist sucevean a provocat şoc. 

Agentul-şef principal Vasile Cracovschi, din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni, a fost găsit spânzurat în casa în care locuia, în satul Mihoveni, comuna Şcheia. Bărbatul locuia singur, iar în ultima zi a vieţii sale a mers la casa mamei, tot din Mihoveni, ajutând-o la treburile gospodăreşti. După-amiază acesta a plecat acasă la el, spunându-i însă mamei ca va reveni spre seară la ea. Îngrijorată că băiatul nu mai vine, femeia a plecat să îl caute. Atunci a făcut mama macabra descoperire. Şi-a găsit fiul spânzurat într-o magazie a casei.
Singurătatea şi depresia legată de aceasta ar fi dus la sinucidere. Poliţistul mai avea câteva luni de zile până să iasă la pensie.

O analiză realizată la nivel naţional arăta că pe parcursul anului 2018 nu mai puţin de 25 de poliţişti din ţară şi-au pus capăt zilelor. Cei mai mulţi dintre ei aveau vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani şi lucrau în structuri operative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr poliţist de 28 de ani, întors recent din luna de miere, găsit spânzurat în casă de colegi.
 Vizualizări articol: 10282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un tânăr poliţist de 28 de ani, întors recent din luna de miere, găsit spânzurat în casă de colegi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei