Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2020 - Anul XXV, nr. 41 (7346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discuţii

Gheorghe Flutur a început negocierile cu Blue Air pentru transferul curselor aeriene de la Bacău la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a început negocierile cu conducerea Blue Air pentru transferul curselor aeriene ale acestei companii de la Bacău pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Gheorghe Flutur a fost prezent miercuri la Bucureşti pentru aceste discuţii, în condiţiile în care Blue Air a anunţat în mod oficial că în perioada 15 august – 30 septembrie 2020 pista aeroportului Bacău va fi închisă pentru lucrări de modernizare, iar zborurile din această perioadă vor fi transferate pe aeroporturile din regiune. După discuţiile de la Bucureşti, Gheorghe Flutur a declarat că cei din conducerea Blue Air şi-au manifestat interesul ca între 15 august şi 30 septembrie să ia în calcul operarea curselor aeriene proprii pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

„De principiu mi-am arătat disponibilitatea pentru ca Aeroportul Suceava să preia aceste curse aeriene. Pentru aceasta, în cursul zilei de joi am convocat o şedinţă tehnică cu conducerea Aeroportului Suceava şi cu firmele de construcţii care lucrează la cel de-al doilea terminal. Avem în calendar finalizarea terminalului 2 până la jumătatea anului, iar asta va însemna dublarea capacităţii de procesare a pasagerilor”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a arătat că Blue Air operează 12 curse zilnice de pe aeroportul din Bacău, toate externe, spre destinaţii precum Atena, Birmingham, Bruxelles, Dublin, Larnaca, Liverpool, Madrid, Oslo, Stuttgart sau Torino. Şeful administraţiei judeţene a declarat că transferul acestor zboruri la Suceava ar însemna aproximativ 60.000 de pasageri, pentru perioada de o lună şi jumătate. Gheorghe Flutur a mai arătat că tot miercuri, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţa, a avut o întâlnire cu conducerea tehnică a companiei Blue Air, pentru a discuta diagrama zilnică de zboruri şi măsurile care trebuie luate în perioada următoare, pentru a fi respectaţi toţi paşii legali. „Urmează ca zilele viitoare să stabilim concret cum ar urma să se desfăşoare zborurile pe Aeroportul Suceava în iulie-august. Tot joi vom discuta toate amănuntele tehnice, de la semaforizarea intersecţiei cu drumul naţional din Salcea, pentru fluidizarea traficului, până la mărirea numărului de locuri de parcare, dar şi despre crearea de circuite şi deservirea cu personal în aşa fel încât să corespundem exigenţelor cerute”, a declarat Flutur.

El a subliniat faptul că dorinţa sa şi a conducerii Aeroportului „Ştefan cel Mare” este ca Blue Air să se gândească nu doar la operări pe termen limitat de zboruri de la Suceava, ci să stabilească şi curse aeriene permanente de pe aeroportul sucevean.

Compania aeriană a transmis un comunicat în care se precizează că Blue Air va informa, în mod activ, toţi pasagerii care au achiziţionat deja bilete pentru zborurile Blue Air din şi către Aeroportul Internaţional Bacău. În cel mai scurt timp posibil, pe website-ul www.flyblueair.com, vor fi afişate toate detaliile necesare cu privire la aceste zboruri. În acest moment, pasagerii din Bacău îşi pot rezerva călătoriile către cele cincisprezece destinaţii, Atena, Birmingham, Bologna, Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Larnaca, Liverpool, Londra, Madrid, Milano, Oslo, Roma, Stuttgart şi Torino, pe site-ul www.flyblueair.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a început negocierile cu Blue Air pentru transferul curselor aeriene de la Bacău la Suceava.
 Vizualizări articol: 2665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.47/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 15 voturi
Gheorghe Flutur a început negocierile cu Blue Air pentru transferul curselor aeriene de la Bacău la Suceava4.5515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei