Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2020 - Anul XXV, nr. 41 (7346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Primăria Suceava încearcă să obţină 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru finalizarea reabilitării reţelelor termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reţelele de termoficare şi punctele termice ale municipiului Suceava au fost reabilitate în proporţie de 40%, pe diverse programe şi cu finanţare de la bugetul local, suma totală cheltuită până acum fiind de circa 25 de milioane de euro. Pentru restul de 60% rămas nereabilitat, primarul de Suceava, Ion Lungu, încearcă să obţină o finanţare din bani europeni, pe Programul Operaţional de Infrastructură Mare (POIM). Primarul a declarat că a avut, ieri, o discuţie în acest sens cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi că există şanse ca municipalitatea să obţină cele 25 de milioane de euro necesari finalizării reabilitării reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice din oraş. „Vom completa documentaţia cu ridicări cadastrale pe toate traseele principale şi secundare care urmează a fi modernizate şi facem tot posibilul să semnăm acest contract până la sfârşitul anului”, a declarat Ion Lungu.

Pentru a obţine banii pe acest exerciţiu financiar, contractul ar trebui să fie semnat până cel mai târziu 31 decembrie 2020. Perioada de implementare a proiectului este până în anul 2023.

Din cauza pierderilor foarte mari, reabilitarea reţelelor termice este o prioritate a administraţiei locale. Până acum, proiectul s-a derulat cu dificultate şi cu multe sincope, atât din cauza dificultăţii de a se asigura finanţarea, cât şi din lipsa forţei de muncă la unele dintre firmele care au câştigat licitaţiile de execuţie a lucrărilor şi a creşterii preţurilor la materiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava încearcă să obţină 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru finalizarea reabilitării reţelelor termice.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava încearcă să obţină 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru finalizarea reabilitării reţelelor termice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei