Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2020 - Anul XXV, nr. 41 (7346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Post-sărbători

Granit distrus, grăsime şi zoaie pe esplanada din centrul Sucevei, după tarabele la care s-a pregătit mâncare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai murdare şi distruse zone din municipiul Suceava este o parte din cartea de vizită a oraşului - esplanada Casei de Cultură. Pe granitul chinezesc pe care calcă, din 2012 încoace, localnicii şi oaspeţii Cetăţii lui Ştefan cel Mare, stratul de jeg din cea mai mare zonă pietonală a Sucevei a tot crescut, mai ales în preajma căsuţelor în care se vând produse alimentare. Mâzga formată din grăsimi scurse de la grătare, vin, ţuică, sucuri sau cafeaua vărsate voit sau din greşeală pe jos, noroiul adus pe tălpi de trecători sau pe roţi de maşinile care fac aprovizionarea căsuţelor din târgurile ocazionale şi mizeria lăsată de porumbeii care şi-au făcut casă pe sub acoperişurile din Centru se întinde din faţa magazinelor din apropierea Palatului Administrativ până aproape de Biserica „Sfântul Dumitru”, prinzând în mijloc clădirea Casei de Cultură, cu un brâu întunecat de jeg.

Aceleaşi dâre slinoase brăzdează coşurile de gunoi mozaicate, neprotejate nici măcar o singură dată prin utilizarea sacilor menajeri. Atmosfera este completată de păienjenişul crăpăturilor din dalele de granit chinezesc, lăbărţat în perimetrul în care, la diversele evenimente organizate în centru, au fost tarabe la care s-a pregătit mâncare.

Teoretic, în perioada târgurilor comercianţii au obligaţia de a păstra curăţenia în jurul standurilor însă, în realitate, igienizare nu înseamnă decât măturat. Din când în când municipalitatea solicită angajaţilor de la salubritate să spele esplanada, dar consistentul strat de jeg nu se lasă îndepărtat doar cu apă sub presiune, rezultatul fiind aproape nul. Esplanada rămâne una dintre cele mai jegoase zone din oraş.

Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi a declarat, ieri, că esplanada va fi spălată imediat după finalizarea strângerii decoraţiunilor de sărbători, iar dalele sparte vor fi reparate sau înlocuite. „Am reparat şi vom mai repara esplanada, de câte ori va fi necesar. Spoturile lipsă vor fi înlocuite”, a spus Harşovschi. În ceea ce priveşte căsuţele, el a spus că vor rămâne în Centru până după Târgul de Paşti pentru că mutările frecvente contribuie la deteriorarea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Granit distrus, grăsime şi zoaie pe esplanada din centrul Sucevei, după tarabele la care s-a pregătit mâncare.
 Vizualizări articol: 3655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Granit distrus, grăsime şi zoaie pe esplanada din centrul Sucevei, după tarabele la care s-a pregătit mâncare3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei