Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2020 - Anul XXV, nr. 40 (7345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vechi şi nesigur

Probleme mari la podul de la Milişăuţi: o bucată de aproape 30 de metri de trotuar s-a prăbuşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podul de pe drumul naţional de la Milişăuţi, supus unor reparaţii majore în 2018, are din nou probleme, dar pe alte porţiuni, pe care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp.

Luni seară, trotuarul de pe pod s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

Poliţia Milişăuţi a fost sesizată, luni seară, în jur de 20.45, despre faptul că pe podul oraşului Milişăuţi a avut loc o surpare a trotuarului pe partea stângă din direcţia Rădăuţi - Suceava. Poliţia a sesizat imediat administratorul drumului, respectiv Secţia de Drumuri Naţionale, pentru a semnaliza zona şi pentru a comunica dacă se impune blocarea circulaţiei rutiere pe pod. De asemenea, poliţiştii au asigurat dirijarea traficului rutier şi pietonal, podul nefiind iluminat.

 

A doua porţiune de pod care cedează în această iarnă

După aproximativ două ore zona a fost semnalizat cu indicatoare de semnalizare aferente pentru a preveni accidentarea pietonilor. Între trotuar şi partea carosabilă de pe pod există o bordură înaltă care nu a fost afectată de căderea trotuarului şi care a rămas singurul obstacol în cazul nefericit în care un şofer ar pierde controlul asupra maşinii pe porţiunea afectată. 

Un amănunt important este că mai există o porţiune de balustradă a podului care a cedat în această iarnă, pe partea cealaltă.

Sarea dată în această iarnă pe carosabil ar fi contribuit la degradarea unor elemente de siguranţă care au cedat, cred specialiştii în drumuri.

 

Podul este clasificat la gradul I de urgenţă din cauza degradării

Într-un comunicat al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi se arată că echipele Districtului de Drumuri Naţionale Suceava au intervenit pentru protejarea porţiunii şi închiderea traficului pietonal pe partea afectată a podului. 

Podul este inclus în lista transmisă Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea prioritizării la finanţare, pentru lucrări de reparaţii capitale, fiind clasificat cu gradul 1 de urgenţă.

Există şi o expertiză din 2018, care sublinia necesitatea executării unor lucrări de reabilitare a podului existent.

Până la o eventuală finanţare pentru o lucrare majoră, la acest pod este nevoie de intervenţii urgente, punctuale, acum.

De altfel, ieri, o echipă de specialişti analiza la faţa locului ce este de făcut pentru a se reveni la condiţii cât de cât sigure de trafic. 

 

Detonarea şi reconstrucţia totală din 2018. Restul podului este din 1962 

Podul de la Milişăuţi a suportat o serie de reparaţii în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitaţii, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea şi reconstrucţia totală a deschiderilor 6 şi 7 (ultimele, pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milişăuţi).

„Degradările actuale au avut loc la deschiderea 2 a podului, care face în continuare obiectul solicitărilor de finanţare în vederea reabilitării”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu şapte deschideri, o lăţime a părţii carosabile de 6,30 m şi două trotuare pietonale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme mari la podul de la Milişăuţi: o bucată de aproape 30 de metri de trotuar s-a prăbuşit.
 Vizualizări articol: 2517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probleme mari la podul de la Milişăuţi: o bucată de aproape 30 de metri de trotuar s-a prăbuşit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei