Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2020 - Anul XXV, nr. 40 (7345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Peste 270 de controale efectuate de inspectorii sanitari la cabinete medicale, saloane de înfrumusețare, spitale și școli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci amenzi în valoare totală de 22.000 lei și o unitate de cazare cu activitate suspendată sunt rezultatele celor 274 de controale efectuate la categoria „nonaliment”, în luna ianuarie a.c., de către inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Suspendarea de activitate a fost aplicată în urma constatărilor neconformităților la controalele efectuate la sfârșitul anului 2019.

Directorul executiv al DSP Suceava, Silvia Boliacu, a informat ieri, printr-un comunicat de presă, că verificările efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: două controale la categoria apă, cinci controale în unități de turism, soldate cu o amendă în valoare de 5.000 lei, nouă controale în unităţi din categoria mediu, fiind aplicată o amendă în valoare de 6.000 lei; 17 controale în obiective din categoria cosmetice și 116 controale la utilizatorii profesionali de produse biocide-unităţi sanitare, unităţi de turism, cabinete de înfrumuseţare, unităţi de alimentaţie publică. Au mai fost verificate o unitate de învățământ liceal și 56 de unităţi sanitare fără paturi, din care 20 de unităţi de medicină primară; nouă de asistenţă medicală ambulatorie; 19 de asistenţă de medicină dentară; trei unităţi de imagistică medicală; una de turism balnear; o unitate medico-socială; un cabinet de tehnică dentară și două cabinete de optică medicală. Potrivit comunicatului, au fost efectuate și patru recontroale, fiind aplicate două sancțiuni: un avertisment și o amendă în valoare de 5.000 lei.

 

Peste 60 de controale au vizat colectarea, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor periculoase

Silvia Boliacu a arătat că au fost controlate și patru spitale și au fost efectuate 62 controale care au vizat activitatea de colectare, depozitare şi de neutralizare a deşeurilor periculoase în unităţi sanitare. Un număr de 29 controale au fost la producători mici de deşeuri periculoase, 29 de controale au fost la producătorii mijlocii și patru la producătorii mari de deșeuri periculoase și au fost verificate cinci unități din categoria cabinete de înfrumusețare, fiind aplicate două amenzi, în valoare totală de 6.000 de lei.

Printre neconformitățile care au dus la aplicarea de sancțiuni se numără neasigurarea supravegherii sănătății lucrătorilor prin efectuarea examenelor medicale, desfășurarea activității fără certificatul de instruire profesională privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, nerespectarea regulilor de igienă în unități de folosință publică, nerespectarea protocolului complet de sterilizare în funcție de metoda aplicată, a instrumentarului din domeniul sanitar și de înfrumusețare și lipsa produselor biocide.

Conform comunicatului semnat de Silvia Boliacu, luna trecută inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat controale în cadrul acţiunii tematice cuprinse în Planul naţional de acţiuni tematice de control în sănătate publică pentru anul 2020, care vizează respectarea planurilor de conformare și a planurilor operaționale în unitățile sanitare cu paturi.

Activitatea de control a cuprins şi efectuarea de verificări în baza informărilor primite prin sistemul rapid de alertă „SRAAF”, referitor la notificarea unui produs neconform din categoria suplimentelor nutritive. În decursul lunii ianuarie a.c. au fost rezolvate 28 de sesizări, iar activitatea de inspecţie desfăşurată de către personalul SCSP a fost completată cu efectuarea a 30 de  acţiuni de îndrumare şi consultanţă şi o acţiune comună cu alte autorităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 270 de controale efectuate de inspectorii sanitari la cabinete medicale, saloane de înfrumusețare, spitale și școli.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 270 de controale efectuate de inspectorii sanitari la cabinete medicale, saloane de înfrumusețare, spitale și școli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei