Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2020 - Anul XXV, nr. 40 (7345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Client vechi

Cercetat pentru furt şi tâlhărie, arestat preventiv pentru încălcarea controlului judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 23 de ani, din Suceava, client mai vechi al anchetatorilor, a primit luni pe numele său un mandat de arestare preventivă de 30 de zile, după ce a încălcat măsura controlului judiciar sub care se afla în ultima perioadă de timp. Iulian Claudiu Ciurariu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la furt calificat, furt calificat şi tâlhărie, a fost trimis în judecată, anchetatorii luând decizia plasării acestuia sub control judiciar.

Tânărul de 23 de ani, condamnat şi în alte dosare penale, nu a respectat această măsură de restricţie. În urma neprezentării acestuia la unul dintre termenele controlului judiciar, poliţiştii au făcut o informare instanţei de judecată pentru înlocuirea măsurii cu arestul preventiv. În cursul zilei de luni, Curtea de Apel Suceava a emis pe numele lui Iulian Claudiu Ciurariu un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pentru punerea în executare a mandatului, echipa operativă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a efectuat investigaţii, tânărul de 23 de ani fiind identificat la locuinţa sa de pe strada Jean Bart din cartierul Burdujeni. Iulian Claudiu Ciurariu a fost escortat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Suceava, pentru ispăşirea pedepsei dispuse de instanţa de judecată.

 

Tânărul a intrat în vizorul anchetatorilor pentru comiterea mai multor infracţiuni în ultimii ani

În 2016, Iulian Claudiu Ciurariu, pe atunci în vârstă de 19 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce împreună cu un tânăr de aceeaşi vârstă au fost identificaţi ca principali autori ai unei spargeri, în urma căreia au produs unul dintre cele mai mari prejudicii din judeţul Suceava. Pe 15 mai 2016, în plină zi, cei doi au spart casa unui bărbat din Dumbrăveni, om de afaceri în bazarul sucevean, reuşind să plece cu un seif plin cu bani şi bijuterii, în valoare totală de circa 80.000 de dolari. Cei doi suspecţi, acuzaţi pentru infracţiunea de furt calificat, au fost arestaţi atunci preventiv pentru 30 de zile. În acelaşi timp, Iulian Claudiu Ciurariu a fost condamnat pentru furturi comise încă din perioada în care era minor, fiind implicat şi în fapte de agresiune.

La data de 5 mai în acelaşi an, împreună cu alţi şapte agresori, Ciurariu a snopit în bătaie un tânăr de 16 ani, din comuna Şcheia, în faţa Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, unde victima era elev. Pe numele agresorilor, inclusiv al lui Iulian Claudiu Ciurariu, a fost deschis atunci un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie. Tânărul implicat în furturi şi tâlhării a plecat însă în Marea Britanie, fiind trimis în judecată pentru faptele sale în lipsă.

El a fost căutat începând cu data de 30 aprilie 2017, când Judecătoria Suceava a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă. A fost dat în urmărire naţională şi internaţională, iar în urma solicitărilor făcute din România, Ciurariu a fost reţinut şi extrădat de autorităţile britanice la mijlocul anului 2018 şi predat autorităţilor române. El a ajuns atunci în arestul poliţiei şi în acest moment se afla sub control judiciar, în urma încălcării acestuia fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetat pentru furt şi tâlhărie, arestat preventiv pentru încălcarea controlului judiciar.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetat pentru furt şi tâlhărie, arestat preventiv pentru încălcarea controlului judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei