Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2020 - Anul XXV, nr. 40 (7345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilități

În județul Suceava au fost eliberate gratuit peste 68.000 de cărţi funciare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 68.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit, în judeţul Suceava, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF). Directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Suceava, Vasile Mocanu, a declarat că numai în anul 2019 au fost eliberate 31.000 de cărți funciare, gratuit, pentru proprietarii terenurilor agricole din județul Suceava. Vasile Mocanu a precizat că lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava.

El a arătat că în momentul de față, prin acest program, în județul Suceava au fost înscrise, în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, 68.417 imobile, din 55 de unităţi administrativ-teritoriale. „Numai în cursul anului trecut, prin același program, au fost eliberate 31.226 de acte de proprietate, cu 16.907 mai multe față de anul 2018, când au fost înregistrate 14.319 cărți funciare. Totodată, sunt în derulare, în diverse etape, lucrări de înregistrare sistematică pentru un număr estimat de peste 150.000 de imobile, din 89 de unități administrativ teritoriale”, a declarat directorul OCPI Suceava. El a adăugat că pentru alte 56 de localități, este în desfășurare, până la data de 14 februarie 2020, procesul de achiziţie publică pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor. Pentru aceste lucrări, Agenția Națională de Cadastru a alocat, în 2019, o sumă de 7,61 milioane de lei. 

Vasile Mocanu a mai spus că în anul 2020, ANCPI urmează să finalizeze procedurile de licitaţie pentru servicii de înregistrare sistematică a imobilelor din 22 de localități din județul Suceava, incluse pe lista celor 660 de comune care vor fi cadastrate integral cu fonduri europene, prin Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.

Informaţii detaliate despre acest program se pot obține accesând site-ul ANCPI, www.ancpi.ro, la secţiunile PNCCF şi Proiecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În județul Suceava au fost eliberate gratuit peste 68.000 de cărţi funciare.
 Vizualizări articol: 2233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.03/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 33 voturi
În județul Suceava au fost eliberate gratuit peste 68.000 de cărţi funciare1.0533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei