Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2020 - Anul XXV, nr. 40 (7345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gradații de merit

Avantaje pentru profesorii cu rezultate la olimpiade și depunctare pentru cei cu activități cu elevii din medii dezavantajate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației pregătește o serie de schimbări privind criteriile de acordare a gradației de merit pentru profesorii cu rezultate bune, un proiect în acest sens fiind lansat pentru dezbatere încă de la începutul acestei luni.

Gradația de merit este un bonus financiar pentru oamenii școlii, aceștia primind 25% majorare de salariu timp de 5 ani.

Selecția beneficiarilor se realizează în fiecare an, prin concurs de dosare, documente care să ateste că respectivul candidat a dovedit implicare în activităţile de la școală, în inițierea unor proiecte școlare sau a obţinut performanţe deosebite cu elevii lor.

Gradația de merit se acordă pentru 16% din numărul de norme didactice pentru fiecare disciplină din județ.

Inspectorul şcolar general numeşte, prin decizie, comisia de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării gradaţiei de merit.

 

Cine este avantajat

Comparativ cu anul 2019, noua metodologie le avantajează pe cadrele didactice cu rezultate deosebite obţinute în pregătirea elevilor (inclusiv la evaluările naţionale), cu rezultate la olimpiadele școlare sau concursuri, profesorii cu performanţe deosebite în inovarea didactică.

De asemenea, noul proiect acordă punctaje mai mari profesorilor cu activitate în cadrul comisiilor (de etică, de dialog social, de asigurare a calităţii în educaţie etc.), metodiștilor, celor care reușesc să atragă fonduri europene în cadrul unor proiecte cu finanţare nerambursabilă sau celor care implementează proiecte inovatoare (în domenii precum: educaţie parentală, educaţie ecologică, educaţie pentru sănătate, educaţie financiară, educaţie emoţională, educaţie incluzivă etc.).

Puncte în plus primesc și participările la simpozioane, conferinţe, cursuri de perfecţionare în domeniu.

 

Cine pierde puncte

De cealaltă parte, sunt punctate mai puțin comparativ cu 2019 rezultatele pe care profesorii le-au avut cu elevii din categoriile dezavantajate, măsură ce ar descuraja eforturile de integrare în şcolile de masă a elevilor cu handicap.

Dacă anul trecut cadrele didactice care aveau activități și obţineau rezultate deosebite în pregătirea elevilor din medii dezavantajate primeau 10 puncte, în acest an acestea sunt punctate doar cu 5.

Din categoriile dezavantajate fac parte elevii cu cerinţe educaţionale speciale din învățământul special, integraţi în învăţământul de masă, copii din familii monoparentale, copii în plasament, copii crescuți de rude, copii din comunităţi sărace, comunităţi izolate, cu părinţi plecaţi în străinătate, copii şcolarizaţi la domiciliu sau în spital, copii cu HIV etc.

Scade mult ca importanță în punctajul din proiectul criteriilor de acordare a gradației participarea la realizarea de softuri educaţionale în specialitate, platforme de e-learning (de la 10 la 2 puncte).

Potrivit calendarului propus, depunerea dosarelor care conţin documentele justificative privind activitatea candidatului respectiv la secretariatul inspectoratului școlar este programată pentru finele lunii martie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avantaje pentru profesorii cu rezultate la olimpiade și depunctare pentru cei cu activități cu elevii din medii dezavantajate.
 Vizualizări articol: 3063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Avantaje pentru profesorii cu rezultate la olimpiade și depunctare pentru cei cu activități cu elevii din medii dezavantajate1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei