Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2020 - Anul XXV, nr. 40 (7345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Mihalescul: „Piața este slabă în România, pentru că sub guvernările PSD ea a fost blocată să se dezvolte și să se consolideze”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul critică, într-o declarație de presă, piedicile constante pe care PSD le-a pus în calea dezvoltării pieței libere din România și demonstrează că singurele domenii în care țara performează în mod real sunt acelea unde piața s-a dezvoltat și consolidat. Parlamentarul spune că PSD continuă să demonizeze economia liberă și piața concurențială și, prin discursuri tot mai isterice, sperie populația ca în anii ’90, cum că economia privată ar fi cel mai rău lucru care ni s-ar întâmpla. Dumitru Mihalescul a precizat: „Să ne uităm cu mare atenție la domeniile care performează în România: comerțul cu amănuntul, serviciile de comunicații, producția auto, producția de software, transportul de marfă și multe alte, sunt toate exclusiv furnizate de piață prin competiție puternică, generând calitatea cea mai mare și la prețul cel mai mic. Dacă ar fi să-i ascultăm pe cei din PSD, ar trebui să fim în continuare abonați la Romtelecom și să plătim abonamente uriașe pentru servicii proaste, să așteptăm până când ne vine rândul la o Dacia 1310 sau să ne facem cumpărăturile la magazinele alimentare cu galantarele goale!” Deputatul liberal afirmă că, din păcate, discursul ostil al PSD față de economia de piață, față de oamenii cu inițiativă privată arată adevăratul motiv pentru care România este la coada Uniunii Europene din punct vedere al dezvoltării economice.

 Parlamentarul mai arată că guvernul PNL a reușit în numai trei luni să adopte un set de măsuri pentru dezvoltarea pieței libere și a economiei private. "Aproape un milion de români și-au luat destinul în mâini, ca antreprenori, și împreună cu cei aproape 4,5 milioane de angajați din sectorul privat creează resursele financiare prin care se asigură funcționarea țării. Ceea ce nu a înțeles PSD este că fără o economie privată puternică, statul nu are ce resurse să distribuie în societate. Cu o economie privată puternică, cu angajați în sectorul privat, mulți și bine plătiți, tinerii nu mai pleacă la muncă în străinătate, iar guvernul o să aibă bani pentru pensii mai mari, alocații și pentru salarii competitive în sectorul public. Asta n-a știut PSD, încă nostalgic după perioada comunistă, motiv pentru care a lăsat țara, în 2019, într-o situație financiară gravă, cu o economie privată slăbită”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul: „Piața este slabă în România, pentru că sub guvernările PSD ea a fost blocată să se dezvolte și să se consolideze”.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mihalescul: „Piața este slabă în România, pentru că sub guvernările PSD ea a fost blocată să se dezvolte și să se consolideze”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei