Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Flutur susţine reforma administraţiei publice şi a vorbit despre înfiinţarea mallurilor administrative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Ligii aleşilor locali din PNL, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la Consiliul Naţional al acestui partid, că PNL îşi asumă răspunderea pentru modernizarea României. Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că este pentru prima dată după 30 de ani când acest partid este învestit cu o aşa mare încredere din partea românilor, însă acest lucru trebuie privit şi cu prudenţă maximă. „Asta deoarece oamenii aşteaptă de la noi măsuri cu rapiditate, care să fie simţite. Și m-aş referi la câteva probleme chiar legate de administraţia publică locală. Aş vrea mai întâi să spun răspicat că PNL îşi asumă răspunderea pentru modernizarea României. Și aici noi, aleşii locali, suntem alături de conducerea partidului când vorbim despre reforma administraţiei publice locale. Da. Și noi am fost de acord cu această modernizare. Alegeri ale primarilor din două tururi. Și trebuie să o spunem răspicat asta, pentru că înseamnă acces mai mare la democraţie, reprezentativitate consistentă pentru cei care vor fi aleşi”, a precizat Flutur. El a adăugat că modernizarea administraţiei publice înseamnă simplificare. Liderul PNL Suceava a subliniat că dacă România doreşte să fie prosperă, va fi prosperă dacă şi comunităţile locale sunt. „De aceea simplificarea administraţiei publice locale este obligatorie. Și aici trebuie să ne gândim cu mai mult curaj la anumite construcţii moderne. Este era calculatorului. De ce atâtea hârtii? De ce nu ne gândim să concentrăm mai multe entităţi într-un loc, în acele aşa-zise malluri administrative, pentru ca cetăţeanul să nu fie plimbat, cum este plimbat astăzi. Și lumea aşteaptă acest lucru”, consideră Gheorghe Flutur.

El a adăugat că administraţiile locale trebuie să aibă puterea de a lua anumite decizii, care acum sunt de la nivel central. De asemenea, Flutur a precizat că populaţia aşteaptă servicii de calitate, complete, eficiente şi la preţuri rezonabile. „Sunt lucruri care sunt la îndemâna noastră. De asemenea, cred că ne trebuie un parteneriat între administraţia locală şi administraţia centrală. Mă bucur să aud despre programe pentru extinderea reţelelor de gaze naturale pentru încălzirea populaţiei. Haideţi să ieşim mai repede cu aceste programe, pentru că ştiţi foarte bine, populaţia României aşteaptă aşa ceva”, a completat liderul PNL Suceava. El a arătat că foarte importantă este şi schimbarea de mentalitate în raportul unor entităţi naţionale cu administraţiile locale, fie că vorbim de anumite companii sau societăţi cum ar fi E.ON, Electrica, Apele Române, Romsilva sau  Romtelecom. „Noi trebuie să lucrăm împreună pentru că vrem binele comunităţii şi dorim să simplificăm procedurile şi pentru absorbţia de fonduri şi pentru dezvoltare. Trebuie să se gândească aceste entităţi care au clădiri sau terenuri în teritoriu, pentru ca împreună cu noi, comunităţile locale, să le dăm o faţă normală, civilizată. Pentru că avem astăzi terenuri ale entităţilor centrale care nu sunt folosite corespunzător, triaje, unităţi militare şi aşa mai departe. Și aici vocea administraţiei locale trebuie mult mai mult auzită”, a afirmat Flutur. Nu în ultimul rând, el a subliniat că administraţiile locale aşteaptă legea redevenţei pentru a şti cum să-şi construiască bugetele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur susţine reforma administraţiei publice şi a vorbit despre înfiinţarea mallurilor administrative.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur susţine reforma administraţiei publice şi a vorbit despre înfiinţarea mallurilor administrative1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei