Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Prefectul avertizează şefii de instituţii să nu mai absenteze de la şedinţele de Colegiu prefectural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, le-a transmis, vineri, un avertisment şefilor instituţiilor publice subordonate ministerelor, în legătură cu absenţa de la şedinţele Colegiului Prefectural. Prefectul a declarat că atât la prima şedinţă de Colegiu, din mandatul său, care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, cât şi la cea de vineri au fost instituţii publice ai căror directori nu au venit. Potrivit prefectului, în decembrie au lipsit nouă directori, iar vineri au absentat cinci: reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii, al Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier,  al Inspectoratului Teritorial al Consiliului Concurenţei şi cel al Centrului Regional de Prevenire, evaluare si consiliere antidrog. „Haideţi să ne recitim atribuţiile legale prevăzute în Codul administrativ. Dacă e din motive obiective, împuterniciţi un adjunct să vină. Nu este normală această situaţie, vorbim despre nerespectarea unor atribuţii”, a afirmat prefectul Alexandru Moldovan.

Articolul 267 din Codul administrativ prevede că în fiecare judeţ funcţionează un colegiu prefectural compus din prefect, subprefect şi conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale, care sunt organizate sau au sediul în judeţul respectiv. La lucrările colegiului prefectural pot fi invitate şi alte persoane a căror prezenţă este considerată necesară.

Potrivit legii, colegiul prefectural se convoacă de către prefect cel puţin o dată pe lună şi oricând se consideră că este necesar şi este condus de prefect.

„Serviciile publice deconcentrate au obligaţia de a prezenta anual colegiului prefectural sau la solicitarea prefectului informări privind modul de realizare a atribuţiilor care le revin”, se precizează în articolul menţionat.

Atribuţiile colegiului prefectural privesc „armonizarea activităţii serviciilor publice deconcentrate care au sediul în judeţul respectiv, precum şi implementarea programelor, politicilor, strategiilor şi planurilor de acţiune ale Guvernului la nivelul judeţului sau al localităţilor acestuia şi sunt reglementate prin hotărâre a Guvernului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul avertizează şefii de instituţii să nu mai absenteze de la şedinţele de Colegiu prefectural.
 Vizualizări articol: 1124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul avertizează şefii de instituţii să nu mai absenteze de la şedinţele de Colegiu prefectural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei